Jag anpassar mig efter deras kultur helt enkelt!


Asså dessa jävla fransoser. Ja det är jättekul att bo någonannanstans än i Sverige men det här landet är ju lite fucked up asså. Varje söndag är allting stängt. Jaha, tack så mycket. Fransoser kan ingen engelska om du inte först visar att du kan franska för då pratar de gärna engelska med dig. I mataffärerna finns det knappt några rullband vid kassorna så man staplar allting i en hög och sen staplar kassörskan allting i en hög till dig på andra sidan. Handlar du mycket får inte ens allting plats och ja, så är det bara. Förvänta dig inte att några kassabiträden ska vara trevliga, för det är de inte. Och när du handlar så glöm inte att kolla bäst före datumet på ALLT för ofta har det som står längt fram på hyllan gått ut. Om du står i kö någonstans, vartsomhelst verkligen, och du inte står riktigt riktigt nära den som står innan dig så kommer någon att tränga sig in där. Detta gäller även om du sitter på en cykel, står på ett par skidor och framförallt om du sitter i en bil. När du väl sitter i den här bilen så kan du räkna med att de i bilarna runt omkring inte tänker på någon annan än sig själv. När du parkerar någonstans så se till att ha mer än en sida ledig för att få ut bilen igen för det kommer komma någon och parkera nära dig så att det nästan är omöjligt att komma ut igen. Det kan till och med hända att de blockerar alla dina fyra sidor. Det är inte kul men det är bara acceptera att här kan det hända lite då och då. 
 
Annars är Frankrike skittrevligt. Och vet du vad som är bra med alla de här hänsynslösa sakerna? Att man kan vara exakt likadan själv. Så igår när vi drog till McDo i Annemasse så parkerade vi på en busshållplats. Vi såg dessutom bussen komma men den stannade bara bredvid vår bil, lastade på och av passagerare och drog vidare. Bilarna bakom stod och väntade, för vad kan de göra? Inget. Bara att acceptera. Jag hade dock ALDRIG parkerat på en busshållsplats i Sverige. Asså, ALDRIG NÅGONSIN. Men nu bor jag ju i Frankrike så här kan man parkera vart man vill. Jag börjar bli en expert på att köra upp på trottoarer. 

Say Something
Mormorsglamour-pyssel och inredning

Vilken härlig beskrivning om fransmän... Ibland kan jag känna att svenskar skulle behöva lite mer Sydeuropeisk mentalitet. Våga ta för sig lite mer och inte vara så laglydiga alltid.
Men det är ju det som är så kul att vi alla är olika.
Kram
Helena

2013-01-14 @ 08:26:11
URL: http://afnord.blogspot.com
Pappajrk

Men du... köra på trottoarer gör vi ju lite till mans.

2013-01-25 @ 21:21:52

Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail: (will not be published)

URL/Blogadress:

Comment:

Trackback