Conference Confident


Just nu sitter jag på en liten konferens som mitt univeristet sponsrar. Vi ska få höra om marketing och business från folk som faktiskt jobbar inom marketing och business. Det ska bli intressant och se om jag har lärt mig någon hittils på DBS och om jag kan lära mig något nytt idag. Eller kanske knyta lite kontakter.. 
 
Jag är fortfarande bara 22 och tog en liten egobild precis.. jag fick ju namnbricka!
 
 

Outside of the schoolwork.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett litet hej.


 
 
Trött. Helt okej. Några tentor skrivna, några jobbpass gjorda. Jag lever. 
 

Move fast


Jävlar vad mycket det är som händer på en gång. Jag hinner med men mitt skrivande gör inte det. Ooops. 

Do it again!


 
 
I April 2010 skrev jag mitt första och enda högskoleprov. Att skriva prov är liksom min grej och jag tycker det är rätt kul. Efter ett provtillfälle känns livet ofta så jävla bra. Tills man börjar känna sig nervös över resultatet.. När jag skrev provet 2010 gick jag mitt sista år på heleneholmsskolan och trodde att jag var skitvuxen. Mitt resultat då var 0.9 och jag var SKITnöjd! Den här gången är jag mycket mer vuxen (fortfarande inte helt vuxen) och mycket bättre utbildad. 
 
Min Pappa skrev provet någon gång när jag var runt 14 år. Han satte 2.0. Alla rätt. Helt jävla stört. När han sedan berättade det för sin vän så utbrast denne "Du kunde ju ha blivit vad du ville!!". Han menade då på att min far, med 2.0 som resultat, hade ju, i princip, ha kunnat gå vilken universitetsutbildning han ville. Därför ska jag skriva högskoleprovet. Tänk om man får 2.0. Då kan man väl bli typ vad man vill? Jag är motiverad och liksom in-the-game nu. Jag kan få 2.0. 
 
Jag är väldigt säker på att jag går rätt utbildning här i Dublin. Men tänk om... man kunde bli arkitekt? Advokat? 
 

Postponed


Det blev inget jobbande igår. Mitt nya jobb är ju att vara delaktig i öppnandet av ett helt nytt café med inrikting på hälsosam mat. Igår skulle alla vi nyanställda mötas upp och ägarna skulle gå igenom menyn och hur de vill att vi ska arbeta tillsammans. Oturligt nog så var bygget inte riktigt klart. Så är det ju alltid när man ska öppna nytt. Ofta är bygget försenat. Så, de ringde mig och bad mig komma in idag istället. Nu håller vi tummarna på nytt och hoppas på en fet första dag på jobbet!
 
 
Känner inte riktigt samma energi idag.. Men det ska nog gå bra ändå!

Nervös eller exalterad?


Jag vet inte hur jag skulle beskriva mitt humör just nu.. nervös eller exalterad? Jag känner mig utvilad och full av energi men svettas och har lite huvudvärk. Idag ska jag till mitt nya jobb och bli introducerad för menyn och hur vi ska arbeta. Jag ska vara där klockan 13:00. Så jag missar halva skoldagen.. men det känns ändå okej. Lycka till till mig!
 
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon-regnet


 I två dagar har vi nu haft storm här i staden. Igårkväll var min guddotters mamma här och när vi gick från hennes hotell till en av mina favoritbarer så blev vi helt genomblöta. Jag antar att Dublin öppnar upp sig för mig nu och välkomnar mig till det vädret stället är ö-känt för. 
 
 
 
 

Are you a hero?


Nytt på väggen i vår lilla lägenhet:
 Monday Morning.


Dublin stinker ofta. Deras sätt att ta hand om sopor från både hushåll och restauranger fungerar på så sätt att man slänger allting i en stor svart påse, sätter ett klistermärke på påsen och sen ställer ut den på gatan. Sedan tar det typ 2 dagar och så hämtar de upp påsen. Vad som sedan händer med skräpet vet jag inte, men jag gissar på att det finns typ 5 stora sopstationer runt om i förorterna och att allt bara.. dumpas.. där. För väldigt ofta stinker Dublin. När jag går till skolan på morgonen brukar det antingen lukta sopor eller avföring. Inte mycket såklart, men ändå så att man märker det. 
 
I Stockholm luktar det avgaser. Under vintern i Chamonix luktar det brasa dvs bränt trä. På Ingmarsö doftar det natur. I Dublin luktar det sopor. 
 
Men imorse luktade Dublin mat. Liksom revbenspjäll. Det kändes riktigt kontigt men ändå rätt okej för omväxlingens skull. Så promenaden till skolan kändes kortare och trevligare idag fast det regnade. 
 
 
Såhär ser ofta Dublins gator ut när jag traskar till skolan.

Efter IKEA


Det är så himla svårt att fånga 'hemtrevligt' och 'mysigt' på bild, men jag gjorde ett försök. Att Benjamins mjukisbyxor hänger på stolen för att torka kan vi väl låta bli att se?
 
På IKEA åt jag köttbullar och kanelbulle och chokladboll och spenderade sen €50 på saker till vår lilla lya. Lyckad och trevlig dag. Den behövdes. Tack. Nu ska jag titta på film. Woop!
 
 

Tråkigt. Helt okej.


Sängliggandes i två dagar. Dels på grund av en huvudvärk, dels på grund av lite depression. Snälla, kan nåt hända nu? Jag börjar jobba nästa vecka. Vi håller tummarna för att det blir askalas! Nu ska jag till IKEA. Dit kan man smita när man saknar Sverige lite.