Bananas


Jag har skapat mig en ny rutin för att kunna få i mig lite mer energi. Så, varje morgon när jag går till skolan så ser jag till att jag lämnar lägenheten med 30 cent i fickan. Sedan under den 20 min långa promenixen så stannar jag till vid en grönsakshandlare och köper mig en banan. Denna tuggar jag i mig innan jag når skolan. FIX! det tar bara 5 sekunder och jag får i mig mera vitaminer. 

 
 

What is going on???


Det är tisdag morgon och min ekonomilärare har precis ställt fram 3 overhead apparater längst fram i klassrummet. Jag vet inte vad han ska göra men shit is about to go down! Godmorgon liksom!
Mäklare till salu.. ??


ASSÅÅ!!! Det finns en mäklarbyrå i Dublin som heter HORA. Alltid när jag ser de stora HORA skyltarna på gatan så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta.. 


 

Play / Pause


Jag är en tjej som inte har några hobbies. Inga speciella ämnen jag brinner för eller aktiviteter jag inte kan leva utan. Det jag gör mest är att analysera. "Analysera mera" skulle kunna vara mitt motto.
Vad som är mest intressant för mig i livet är människor och relationer. Varje dag så funderar jag på varför hen gjorde så eller varför hen agera si. Varje dag, hela tiden. Jag vill förstå. Jag älskar att förstå mig på människor. 
 
När jag behöver pausa hjärnan från det här så spelar jag datorspel. Helst rätt meningslösa datorspel. Så, nu pausar vi en stund och spelar Rollercoaster Tycoon. För hur bra kan inte ett spel bli när man får styra helt egna nöjesparker. Hissa flaggan i topp, nördpoängen bara trillar in.
 
 

Vad var det jag sa? Eller skrev jag ner det?


Mina fingrar brinner, mitt hjärta bultar och mina tårar flödar. Jag skriver igen. Word dokumenten fylls med rader av kärlek och hat. De fylls med rader ur mitt liv. De fylls med känslorna. Känslorna jag hade då som aldrig svalnar av. De känslorna man kommer ihåg ända tills idag. De känslorna man plockar fram när man känner sig ensam och svag eller bara behöver komma iväg ett tag. 
 
När fingrarna brinner då känner jag mig som hemma. Jag skiter i vart jag sitter och hur världen snurrar omkring mig. Centurm är här och jag känner mig mer vaken än någonsin. 
 
När jag var liten så försökte jag att skriva dikter. Det var inte riktigt min grej. Jag fick inte ut allting som satt där inne i mig. Det sitter fortfarande kvar. Allting ligger innanför mitt skal. Men idag kommer det ut. Den lysande skärmen fylls med ljud. Texterna blir längre och längre men ingenting töms, jag fylls bara på med mer. Vart kommer allt ifrån? Jag är ju bara 22 år. Det är helt sjukt. Ska jag leva 60 år till? Så jävla underbart. Tänk! Världen står i mina händer och mitt liv finns numera på papper. Wow! HIT ME!

Ja då, jag lever.


Men lite segt kanske.. Eller väldigt segt. Orkar inte med att skriva just nu. Varför vet jag inte. Jag har mycket jag vill skriva om men inga texter blir något bra. Jag ligger i soffan och kollar på 'Modern Family' istället. 
 
 

Höstlovsliv


Idag är det lördag och då får man väl säga att höstlovet är slut.

Alla lovets dagar har varit lika varandra. Lite shopping, mycket vila, ett biblioteksbesök på minst två timmar, städning och en massa mat. Jag har fått mycket gjort när jag varit i biblioteket och hej, en klapp på axeln för det! Bland annat lånade jag boken "Business Environment" (Capon C, 2009), gick igenom alla anteckningar från lektionerna i Business Organisation och sammanfattade allting i rosa och blå skrift som nu är arkiverat i en lila pärm. Så nu vet jag EXAKT hur företagen där ute i världen fungerar. Eller ja, vi har väl inte lärt oss allt ännu.. men alla grunderna kan jag minsann! Idag ska jag ta mig till biblioteket igen (om det är öppet på lördagar..?) och göra klart alla assignments som vi fått i Learn to Learn
 
Utöver bibliotek har jag haft mysiga dagar. Men jag och Benjamin har också varit lite 'in your face' typ. Lagom irriterade på varandra lixom. Det är väl naturligt och kommer i omgångar. Nu vill jag mest att skolan ska börja igen, så att jag får mer att göra.
 
Får jag mer att göra kan jag också sluta fokusera på Ben's jobbsökande som börjar gå mig lite på nerverna. Bilden nedan beskriver rätt bra hur det känns:
 
 
 
 

The heart of graffiti


Igår var jag ute på prommis och came across this wonderful street art. Jag börjar verkligen gilla den delen av Dublin. Alltså, street art delen så att säga. Det finns mycket och mycket är riktigt bra. I Sverige betraktar man det ju mest som klotter och snyggt är det ju oftast inte. Här i Dublin tror jag den kulturen är mycket större och som sagt, mycket är riktigt bra.
 
 

Benjamin är hemma!!


Igårkväll kom min underbara Benjamin hem igen. Jag fick lite presenter, han plockade bort den där spindeln i badrummet och sedan gosade vi i soffan hela kvällen. 

 
 
Spindeln var ihopskumpen och jättetorr. ojojoj. 

Dublin streetart


Dublin är fullt av övergivna gamla gråa hus som står och faller isär. Det ger rum för mycket street art, man måste bara lyfta blicken lite grann för att kunna se det. De är duktiga på att smycka ut den lite trasiga staden. Här kommer bilder på några av favoriterna i city. 
 
 
 
 
 
 

Wake up, sunshine


Efter bowlingen så var det ingen som skulle tillbaka in till stan (Typ alla i min klass bor utanför Dublin eller i Dublins förorter) så jag blev erbjuden att sova över hos en klasskamrat. Det gjorde jag gladeligen istället för att betala dyra taxipengar, så ut på landet for jag! Dagen efter så vaknade jag med en utsikt över gröna irländska landskap. Man blir ju lite lagom trött på de gråa byggnaderna i stan så det här var en otroligt uppskattad omväxling! Att få andas in lite friskluft gjorde mig helt avslappnad och även om vi kom försent till skolan så kände jag mig inte ett dugg stressad. 
 
Hur underbart är inte det här?
 
 

All you can Bowl


Lite utanför Dublins stadskärna ligger det ett "fun center". En stor lokal med bowlingbanor, biljardbord och en massa spelautomater. Man betalar €10 i dörren och sedan har man full tillgång till allt!! Fatta! Man kan bowla hur länge man vill! Eller ja, de stänger ju klockan 12.. men ändå! Ännu en grej som var speciell med detta ställe kallas BYOB, Bring Your Own Beer. Man behöver alltså inte lägga en massa dyra pengar på dricka i en bar heller. Vi drog till Tesco precis innan och inhandlade några burkar öl och cider och sen var vi set for all night. Super!
 
 
 
 

Checklist


Komma ifatt i Business Class -         
 
Beställa Eu-kortet från försäkringskassan - Check
 
Emaila tandläkare i Sverige om min trasiga tandställning - Check
 
Beställa tid på klinik i Sverige - Check
 
Ta reda på kontaktuppgifter till Eden Recruitment - Check
 
Ringa Eden Recruitment och ge dem mitt CV -         
 
Skicka mejl till en lärare för att berätta hur bra hon är - Check
 
Köpa vinare till bowlingen ikväll -         
 
 

Känner du dig dum nu?


Faan, idag under Business-lektionen så insåg jag att jag inte har en jävla aning om vad läraren pratar om. Men, jag är inte den ända. Han ställde nämligen frågor till klassen om de olika sakerna vi snackat om.. och fick inget svar. Alla satt som stora frågetecken i de blåa stolarna. 
 
Läraren är otroligt haj på vad han gör men det är svårt att hänga med på lektionerna. Han är liksom en såndär lärare som börjar prata om hur ett företag fungerar, säger 'it's a funny story' någonstans där i mitten av lektionen och i slutet besitter vi kunskap om kända irländska personligheter... Det gör det så himla svårt att skriva ner anteckningar och faktiskt förstå vad som är viktigt i det han säger. Men om två dagar så börjar höstlovet och då kan jag nog läsa mig till vad han snackar om genom Moodle. För så dum som jag kände mig idag vill jag inte känna mig igen. 
 
Ps. Jag fick 85% på Ekonomiprovet! Ds
Ps2. Jah såg THOR - The dark world idag på bio med några nya vänner och den va superbra! Ds2.

Sleeping sexy or extremely comfy?


Det börjar bli väldigt kallt i min lägenhet här i Dublin. När jag ligger i soffan ihopkurad under en filt så fryser jag om näsan och när jag skriver på laptopen så fryser jag om fingrarna. Det är väl okej.. eftersom att det inte finns så mycket att göra åt det (Ja, jag skulle kunna sätta på elementen men har ingen lust att betala för el..). Men vad som är riktigt jobbigt med den här kylan är när man sover och vaknar för att man har en arm eller ett ben utanför täcket. Jag har försökt sova i linnen och mjukisbyxor men det är liksom inte bekvämt. Linnena värmer inte och mjukisbyxorna är för tjocka och stora. Så, jag tänkte investera i en pyjamas. 
 
Jag klickar mig in på amazon.co.uk och söker på pyjamas for women. Vad får jag upp? Jo, saker i stil med det här:
 
 
Det är väl jättekul att det finns massor av sexiga små pyjamaser för väldigt varma kvinnor, men det är ju inte vad jag vill ha. Så, jag ändrar sökorden lite och klickar mig runt på sajten. Efter ett tag hittar jag vad jag vill ha.
 
 
 
Sådärja! Hiva in nördpoängen och sätt igång tantvarningen. Det var mer vad jag sökte efter. Vad tycker ni om den blåa till höger? Känns väl varm och gosig? Sexig? Not so much.. men vem bryr sig? Jag ska ju ha en pyjamas som håller mig varm! Vilket underbart samboliv jag lever! Jag tror Benjamin kommer älska den! *klick*

Första provet och en lejoninna


Sitter i cafeterian i skolan och pluggar lite innan jag har första provet i Economic Perspectives. Jag hoppas verkligen att det här kommer gå bra. Detta prov utgör 'bara' 10% av betyget. Men de här procenten i början blir väl de lättaste att införskaffa tänker jag. Jag kommer nog att svettas lite i min lejonman.. vi håller tummarna för att det går super!

 

En liten bild från festen i fredags.

Fina sidor av Dublin


"You miserable fuck, get out of bed and do something!!" tänkte jag för mig själv när jag låg i sängen och tyckte livet var skit. Det resulterade i en och en halvtimmes powerwalk. Underbara söndag.


 
 


 
Over and out.


Energin är som bortblåst. Vad hände? Jag mår kanske inte så bra just nu. Jag känner ingen motivation. Jag har gjort mycket den här veckan men kan inte skriva om det. Jag försöker men det blir inget bra. Jag vill skriva bra texter. 
 
Jag måste äta bättre. Nudlar, chips och kakor är liksom för lite. Så idag köpte jag lite sallad och två bananer. 
 
När man fäller en tår ner i skålen med nudlar.. ne. Skärp dig nu. 
 
Klart slut. 

En fet kväll får den som samlar kraft!
Därför ligger jag nu i min säng och gosar innan jag måste ta tag i mig själv och fixa inför kvällen. Jag ska på halloweenfest igen och den här gången går jag all-in! Det ni tidigare fick 'smakprov' på kommer bli verklighet idag. Så det blir ett kilo smink, massor av accessoarer och en blommig klänning från barnavdelningen. Jag tror det kommer bli riktigt fett!! Jag har dessutom köpt en flaska Pol Roger till värdarna. Woop Woop!! 

En onsdagskväll


Jag hade en riktigt fet onsdagskväll utöver det vanliga med en präst, en sjöman, en sportfåne och Robin hood. Själv var jag utklädd som nörd (eller ja, mig själv kanske? Haha!).