Pause


Bloggandet är ju då lagt på is... Min vardag här har blivit just vardag och en blogg om hur jag jobbar lite och super massor är ju inget kul att läsa om. Däremot så tänkte jag ta upp bloggandet igen när vintersäsongen startar för det kommer nog att bli jävligt epic! Men som sagt, mitt liv tickar på här i Frankrike precis som era hemma i Sverige.
Vi ses här igen om en månad! 
 
 

Borta bra


Ojojoj, en hel vecka utan ett enda blogginlägg. Usch vad jag känner mig egoistisk och lat. Lat därför att jag hade ju faktskt kunnat undvara bara 10 min om dagen och uppdatera och egoistiskt därför att det händer så himla mycket kul här som ni nu inte dela med mig när jag inte har tid att skriva. Men den hela sanningen till att jag inte skrivit något den här veckan är för att det har varit lite upp och ner med mig..
 
Men äsch. Jag trodde inte att många vänner och boys skulle kunna knäcka mig men att leva livet är inte enkelt och det är bara köra på Josefinstyle så ordnar sig allt. Carpe Diem och en dag i taget. Nu mår jag prima och tänker fortsätta göra det!

IKEA


ÄVENTYYYYR! Det börjar bli aktuellt att flytta in i lägenheten som familjen här har fixat så ett besök till IKEA stod på agendan. Jag å Mamsen in the family satte oss vid datorn och klickade ihop en lista på saker som behövdes. Lägenheten är rätt tråkig idag så mycket ska bli nytt som t.ex. kök och golv å sånt och jag får vara med och bestämma! HUR FETT?! När vi klickat ihop listan på ikea.fr så skrivs den ut av pappan här och sen vare off in the car. Det var bara jag å pappan som åkte då det skulle handlas mycket och även om bilen är skitstor så är den inte sååå stor att man får plats med både barn och kök i den. Närmsta IKEA ligger i Grenoble och det är 2 timmar bilresa dit från Cham. Bilturen var fet då det var uppe på slingriga vägar i bergen men jag sov typ hela vägen då jag var ute till 4 kvällen innan... 

Väl framme på IKEA så gick vi direkt till restaurangen.  Och nu måste jag gå mitt i skrivandet. Ohhh, spänningen är olidlig! Forsätter skriva ikväll maybeeeee.

 

    

 


Lek och Lär


Ja, ibland tycker ju jag det är roligare att leka än vad barnen tycker.. och det är fett coolt att man kan bygga torn och titta på film under arbetstid!


Pissdeo.


Ne asså, snart lackar jag ur. Jag visste att min svenska deodorant skulle ta slut någongång men hur svårt ska det vara att hitta en i Frankrike som faktiskt funkar?! Jag har köpt två stycken nu och det känns verkligen inte som att de har någon effekt alls! Det blir ju fett dyrt om jag ska behöva testa ännu en men det måste jag ju nästan för nu känns det som att jag börjar lukta svett efter bara en timme ute typ. Idag duschade jag vid två, fixade mig och drog sedan ut på stan. Tillbaka hemma igen vid fem och luktar som om jag har varit och lyft trästockar hela dagen typ när det ända jag gjort är att fika. Liksom suttit ner och druckit en kaffe. Vad ska jag gööööraaa? Vad KAN man göra? Jag måste ju hitta en fransk deo som funkar jag kan ju inte sitta och beställa allting från Sverige av morsan hela tiden. Kan ju inte heller fortsätta såhär... Skitland.

Cinemaaaa



Det regnade igår och jag tror inte någon sköt fyrverkerier alls... Så, det blev bio och en fet pizza igår. Att gå på bio här var inte som att gå på bio hemma i Sverige, För det första så verkade det bara jobba EN person på hela biografen och salongerna var like med tre. Hon som jobbade pratade bara franska medans i princip alla gästera verkade vara engelsktalande. Lobbyn är skitliten och i denna finns det en biljettlucka, en godisautomat, en läskautomat och en popcornautomat. Josefin som är van vid SF och stora biljettkassor med en massa snacks och service blir otroligt förvånad och känner kanske att hon saknar den svenska bion. Nu till automaterna. I en godisautomat ploppar man i en peng och ner kommer godis. I en läskautomat ploppar man i en peng och ner dunkar en läsk. I en popcornautomat ploppar man i en peng, får ut en litenliten (typ stor som en mjölkkartong) kartong som man själv placerar i en lucka och sedan fäller man ner en liten plast dörr och så klickar man på en knapp å så skakar hela maskinen å sen kommer pocornen å när den slutat skaka så fäller man upp den lilla plastdörren å tar ut sina popcorn. En hel vetenskap bha för att få litelite popcorn då det inte stod några instruktioner alls på maskinen och sen när man smakar de och dem är sockersötade så blir man ju fett besviken. Sen när man väl sitter inne i salongen och har ätit upp de äckliga sockersötade popcornen så är det typ en halv deciliter med opoppade kvar i botten. KUL att spendera pengarna på det bha? Ne. Ne nu saknar jag svenska popcorn. Send me some?
Väl inne i salongen får man sätta sig vart man vill. Det var ju fett men ne, svensk bio är bättre. Bättre stolar och mugghållare, här har de inga mugghållare. vafan?
 
Varning - lite spoiler alert.
 
James Bond, vilken jävla kille. Vad han än gör så älskar alla honom och det är ju fett men hela 'skyfall' filmen blev ett platt fall för mig. Eftersom att man vet att han är James Bond och aldrig kan dö så försvinner hela spänningen med att det dyker upp 20 män med hagelgevär utanför hans hus eftersom att man VET att han kommer överleva. När det kommer till brudarna i filmen så sätter han ju på alla och det gör ju också att det inte finns någon spännng i det.. när en brud står där naken i duschen så VET man att han kommer att dyka upp närsom. Ne, Bondfilmerna är bajs och nej han är ingen superhjälte och nej han är inte snygg. Hur gammal är han? 42 liksom? Jag roar mig hellre med Thor eller Iron Man. 
 
Eller Bilbo. Jag har börjat läsa 'The Hobbit' eftersom att filmen kommer ut i december. Senast jag läste den (fick den läst för mig) var när jag var 8 år typ och det som var roligast då var att min pappa hade samlarkort från LoTR så man kunde se bilder på alla monster och fenomen. Ne, nu läser jag den på riktigt och dessutom på engelska. Visst är det en barnbok.. eller tonårsbok.. men det är första gången som jag kommer att läsa en hel bok på ett annat språk än svenska. Om jag läser ut den vill säga.. men det gör jag nog. Jag känner att jag behöver öva mig på att faktiskt sitta med en bok i handen och förstå dess innehåll tills det att jag ska börja plugga i vår. Bara försöka finna den där koncentrationen som jag inte haft sen.. början på trean i gymnasiet... ?

Dokumentärer och I-landsproblem.


Vaknar upp vid halv ett och fastnar direkt vid datorn och svtplay. Dokumentärer om hur Sverige såg ut och funkade för bara 25 år sen gör mig förbannad och ledsen. Dokumentärer om 'lika rätt i samhället', feminism och AIDS som utspelar sig under mina födelseår. Så länge sedan men ändå bara 25 år... vi utvecklas snabbt och tack gode gud för det! Det var väl på tiden att vi låter folk vara folk i Sverige men allt det som hände hos oss DÅ händer i andra länder NU. Mer ska jag inte skriva för mer vet jag inte eller kan jag inte göra. Synd att alla inte kan få ha det lika underbart som jag har det just nu.
 
Idag har jag kört på ett riktigt I-landsproblem. Eftersom att jag fastnade vid datorn så glömde jag bort tvätten. Jag skulle verkligen vilja duscha men alla handdukarna är precis överförda från tvättmaskin till torktumlare... dumma mig. Jag ska nämligen ut ikväll. Planerna är lite sisådär för meningen var att vi skulle gå på bio å sen supa typ men så visar det sig att det är 'Bonfire Night' in the U.K. och alla engelsmän, engelsHEN, i staden ska fira detta. Så vill man verkligen sätta sig i en biograf när det kommer avfyras fyverkerier i bergen? Men äsch, jag är på vad än gänget planerar. Att få komma ut å dricka vin är ju kul vilket som och jag får ju passa på nu då jag fått reda på att den 12 november så åker pappan i familjen bort i en månad till Afrika vilket lämnar mig med jobb varje dag. Det ska bli kul och skönt att få jobba men det blir ju mindre tid åt att få hänga med jämnåriga lix. 
 
btw, så gjorde jag pannkakor igår (och briljerade med att vända de i luften!) men bha för att jag bor i en fransk familj så blev de kallade crepes och vi hade banan och choklad i de istället för sylt. MUMMA!

Raclette


Det blev en utekväll ändå så hela lördagen låg jag bara hemma och catchade up i de tv-serier som jag följer. Vi fick besök av vänner till familjen men det liksom sket jag i och bha stannade på mitt rum. Sedan när det blev middag så skulle vi käka något som familjen pratat om länge som värsta franska och underbara grejen - Raclette. Jag har aldrig käkat det förut och när jag inser att det i princip bara är ost så känner jag 'ahhh fifan vad jobbigt för en laktosintolerant' men jag sätter mig vid bordet och kör på. Osten man äter heter raclette och det är därför det kallas just detta. Så, man lägger en ostskiva på ett litet 'stekjärn' å sen lägger man den insett grillgaller så att osten smälter och sen äter man det. Med eller utan tillbehör. Tillbehören är typ lite skinka å korv å potatis å saltgurka.. skitkonstigt. Kändes jätteudda att skrapa smält ost på en potatis å bha äta så. Rätt torrt och tråkigt i smaken liksom. Det var väl lite godare att äta osten till typ chorizo men fortfarande torrt och tråkigt i smaken. Å sen tog det liksom slut där. Jaha, vilken sensation? Kändes som en frukoststund mer än en middag... raclette är inte en favorit helt enkelt. Jag antar att det skulle vara fett med lite fräckare ostar men jag förstår ändå inte varför man ska smälta osten? För att det är kul typ? Och ungarna.. de bha brände sig hela tiden och så åt de liksom bara ost till middag som de surplade i sig med äckliga dregelljud. Ne. Inge mer raclette till denna laktosintoleranta tjejen. Tack och hej från en mage full med gaser!


Inställt.


Var ute igår och det var meningen att jag skulle ut idag igen men ne. Chamonix är ju underbart vackert just nu med lite snö och mycket sol men partyandan har försvunnit helt då det inte är säsong för denna turiststad just nu... så här sitter jag helt söt å fixad å så blir det inget. Skulle egentligen iväg till Vert där de skulle ha gratis chickenwings hela kvällen men det blev inställt. Känns helt knäppt att det är tyst här efter att ha varit i London och haft fett med party. What to do? Kanske bha sitta hemma själv å dricka litta vin?
 
 
 

Hipsterpopotamus


Jag lekte lite i ett redigeringsprogram de har här på bloggen. Detta är resultatet. :o)

Honey, I'm hooome!


Först: Dubbelsängen. Min finfina dubbelsäng. Jag älskar dig mer än allt annat på denna jord. punkt.
 
 
Känns så himla skönt att vara hemma! Första jag gjorde va att ställa mig under vattenfallet till dusch som vi har och skrubbade hela kroppen. Man känner sig så himla skitig efter en flygresa asså.. jag vet inte riktigt varför men det är väl för att man bara sitter still och svettas i ett trångt utrymme med 100 personer som också sitter still och svettas (å snyter sig å äter å äcklar sig.). Jag hoppade sen i min underbara rosa one piece och åt en stor skål med pasta, plain pasta, så jävla gott efter en helg med snabbmat och sprit! Sen så slängde jag hela pick och packet i tvättmaskinen och det kändes så himla skönt. Inget ont om bästis och dennes flatmates men de rökte inomhus och det är ju bara fööör vidrigt och speciellt för mig som aldrig ens står i närheten av en cigg numera. När jag bar ner väskan i källaren så riktigt kände jag hur det osade gammal askkopp om det hela. Eww. 
 
Sen gosade jag ner mig i min underbara säng
i mitt fina 'hemma' som numera är i Frankrike.
Life is good.