Sverige är fortfarande vad det var.


Jag befinner mig i Sverige. Mitt underbara fina, men just nu väldigt gråa, hemland. Jag har ätit bacon, kört min mors fina golf, gosat sönder med min mysiga kungspudel, varit på besök hos Anna i Sthlm, sett hobbiten och ätit massa goda middagar. Det känns som att jag är på semester från semestern på något wierd sätt. Men ändå känns det mest som att jag är tillbaka i verkligheten. VIsst är Chamonix min verklighet men den är än så länge bara min och varje dag där känns som en dröm fortfarande. 
 
Det är därför bloggen har blivit lidande nu i i två dagar. Sverige är ju kul å fint men här händer ju inte alls lika mycket som i Chamonix. Staden och möjligheterna som finns där gör ju att vardagen blir mer fartfylld. Imorgon ska bli väldigt mysigt dock. Oxfile på lillejulafton sitter ju inte helt fel. Att umgås med familj och nära vänner ska också bli supermysigt. Nu är det kortspel och häng med familj som gäller. Jag har ätit en hel chipspåse idag och planerar på att få ner en till. 

On my way


Nu sitter jag på flygplatsen i Geneve. Jag känner mig lite heartbroken då Ben körde mig hit och så sa vi hejdå i bilen och åhhh, hur kunde jag bli såhär kär såhär fort och dessutom få vara med om besvarad kärlek? Igen! Vissa får ju aldrig uppleva det.. Livet flyter på så himla bra för mig, jag känner mig lyckligt lottad hela tiden och nu ska jag få åka hem till min underbara familj och umgås med dem i fem dagar. Man kan ju verkligen ha det mycket sämre men det vill jag nog inte riktigt tänka på nu. Här på flygplatsen känns alla lite lyckliga. Men det är väl alla som har råd och tid att flyga till sina familjer såhär en vecka innan jul.. ? Eller är det mina fördomar som pratar där? 

Syskonkärlek



Storasyster Johanna
 
Asså, ja, jag hittade många fina bilder på dig och mig i min fina macbook men den här slår alla de bilderna med hästlängder! För det första så var det ju denna morgonen som du brände dig något otroligt i Egypten och som förstörde för dig och din solning hela veckan. Förlåt men asså... HAHAHAHAH! Så jävla klantigt! Jag har aldrig sett någon med så röd hud någonsin förut! För det andra så verkar du vara väldigt pussglad, fast pussen landar liksom på den där sexiga snubben med solglasögon. För det tredje så verkar ju jag aspigg och helt sjukt glad över att ha solen i ögonen.. eller inte och för det fjärde så har vi en photobomber till vänster om mig som gärna verkar vilja vara med på foto. För det femte och sista så är det en sjukt fin dag i Egypten och alla dagar som jag någonsin kommer att få spendera med dig kommer vara fina dagar. Du är en otrolig människa och med din drivkraft kommer du att åstakomma mycket här i livet och jag planerar på att följa med dig vart du än går. 
 
Lillasyster Junia
 
Du och jag är jävligt olika och det är både jävligt bra och jävligt dåligt. På den här bilden däremot ser vi himla lika ut. Den här kvällen var helt sjukt kul och dagen efter var vi i regnet på grönan och åkte jetline typ 20 ggr! Jag minns också att jag var sjukt irriterad över att du tjänade mer pengar än mig just de här dagarna din lilla fis. Din lilla fis, förlåt mig. Jag har ju alltid sätt dig som så mycket yngre än mig fast det bara är 2 år och vi liksom alltid är i samma utvecklingsfas i livet. Såsom nu, när man gått ut skolan och söker efter vad fan man vill göra med livet. Vad vi sen än bestämmer oss för att faktiskt hålla på med så kommer vi att göra det helt sjukt awesome! För så är det alltid med dig och mig, helt sjukt awesome!
 
Johanna, Josefin, Junia
 
Något som vi alla tre håller med om är att vår morsa alltid lyckas ta gräsliga bilder på oss men för att låta henne vila lite ifrån dessa påhopp i jul så lägger jag ut en vidrig bild som jag tagit så kan vi ju prata om den när hon försöker ta fina julfoton. För det kommer inte bli några fina julfoton.. det kommer bli fula julfoton.. som vanligt. Men, vi älskar dig ändå mamma! Och Pappa! och tack för att ni fann varandra där i stockholms studentdjungel och knåpade ihop 3 små ungar på 4 år! Det måste ju vara det bästa ni någonsin har gjort! (och att köpa Vilja, det var också väldigt bra Mams!) Mina syskon är det finaste som vandrar på denna jord, jag är en otroligt lycklig mellansyrra och jag älskar varenda sekund som jag får spendera med dem. Tack för alla de åren som jag har fått  och kommer att få leva ut mitt hat och min kärlek till er!
 
Syskonkärlek är den bästa kärleken som finns. Vi ses imorgon! 
 
 

p.g.a sjukdom är skidåkningen inställd idag


Vaknade imorse och kunde inte öppna ögonen. De var helt igentäppta med gult klet, så himla äckligt och läskigt. Utöver det så är näsan helt obrukbar och det känns som att nån har slagit mig riktigt hårt på halsen då det värker som fan både inuti i svaljet och i nacken. Min rygg gör fortfarande lite ont från lördagkvällen och så har jag också lyckats få ett litet munsår. Så, jag mår prima och är jättelycklig. eller inte. Imorgon åker jag till Sverige och det hade ju varit fett att få åka skidor idag då man inte kommer få göra det på en vecka men nejnej.. då ska man bli sjuk. Jag kände av det lite igår men tänkte att det bara var bakissymptom liksom. Så vaknar man idag och det känns som man blivit överkörd av ett tåg. Att flyga imorgon kommer nog bli svinjobbigt. Usch å fy. 
 
Nu passar det dock väldigt bra med en pojkvän. Tack Ben för teet och hoppas du har jävligt kul uppe i bergen idag utan mig.. eller inte.. hoppas de e jävligt dåligt så att jag inte känner att jag missar något. men hoppas de e bra så att du har kul. Åhhh vad dubbelt! och vad jag pratar om är ju de olika 'conditions' man kan ha där uppe i bergen. Alltså, om de e bra eller dålig snö, bra eller dålig vind m.m. Det allra bästa är ju om det har snöat massor hela natten men sen att de e vindstilla och helt klart på dagen. Så att man kan få åka i ny snö i solen. Just idag är det ganska molnigt och det snöar massor just nu.. så inte de bästa 'conditions' dårå. 
 
Men jag får ju ändå nöja mig med att sitta här hemma framför brasan med en kopp te i handen. Kul.

p.g.a. sprit är skidåkningen inställd idag


Ligger i soffan och har fett ont i ryggen. Jag måste ha trillat igår men det man inte kommer ihåg har ju inte hänt! Eller? Det jag kommer ihåg är att det var en fet öppning av La Terrace och jag hade massor med kul! Fick äntligen komma ut efter att ha suttit hemma alla kvällar i veckan då föräldrarna inte var hemma och gick därför all in med smirnoff och energidricka. WIHUUU! Så, man mår la som man förtjänar idag..
 
 

Saknad och Längtan


Packar, fixar och trixar. Idag åker ungarna iväg till Nya Zeeland och är borta i tre veckor. Visst ska det bli skönt att vara ledig men jag känner redan att jag kommer sakna dem massor och var nära till gråt idag vid frukostbordet. Att de åker iväg gör mig ledsen och när man blir ledsen så tänker man lätt på allt annat som gör en ledsen och mina tankar vandrar iväg till alla mina nära och kära i Sverige å då skär det till i hjärtat lite. Längtar efter att få krama om alla igen! ÅÅHHHHHHHHHH!!!!! LÄNGTAR!
 
På tisdag ska jag ju faktiskt åka till Sverige och vara där i 5 hela dagar. Schemat för dagarna är busy och det ska bli FETT kul! Men men.. Nu är det mycket som händer här bakom mig och det ska fixas lunchmackor.
 
 
Den här bilden är tagen i tisdags då W hade dansuppvisning och jag lägger upp den därför att den gör mig lycklig. 

Stukad fot


I tisdags när jag var i Grand Montets och åkte skidor så blev det många meatballfalls och ett av de gjorde mig faktiskt illa. För det mesta när man trillar är det ju is tora drivor snö och man faller platt ner med fejjan först... men den här gången var jag liksom i pisten och föll snett framlänges så att benen vek sig skitkonstigt och jag blev liksom fast i den fallna positionen i typ 1 min innan jag kunde röra mig och då kände jag att jag liksom twisted my ankle. Fuck. No more skidåkning för mig den dagen, tänkte jag... men det finns ju bara en väg ner och det är backen.. Antingen är man en pussy, tar av sig skidorna och vandrar ner eller så fortsätter man åket. på 2 km.. nerför. Så det gjorde jag. FIFAN vad ont det gjorde hela vägen men det hade väl gjort lika ont om man hade gått ner? Och det hade ju tagit längre tid.. ? 
 
 
Och ja juste. Grand Montets är fetmacoolt! 3300 m.ö.h och där uppe, ovanför molnen, satte jag på mig skidorna och åkte ner. Hur mäktigt?! och nej, det var inte på det första åket som jag gjorde det där fallet så ja jag hann åka mer än en gång. och för alla som vill uppleva detta med mig är ni välkomna att hälsa på! Chamonix är så jävla häftigt.
 
 

Snö, snö överallt.


 
 
 
Två väldigt trötta snygga 20åringar efter en dag i backen. Och ja juste, Ben ska åka och shoppa med mig för tydligen måste man ha mer än en outfit att använda i backen för att vara en av de coola peepsen och självklart vill jag ju vara de. Man måste ju represent when I live here! Kan ju inte se ut som en turist... tydligen. ^^
 
 

Baka å Pulka


Onsdag vare ja men ingen dans! Yippie!!! Den är slut för terminen och A har heller inga aktiviteter så det galna bilkörandet jag haft på onsdagar är över! Iaf för en månad framåt.. Så, eftersom att inga aktiviteter var planerade och barnen lediga så passade jag på att göra saker JAG tycker är kul! Men också saker för att de faktiskt ska bli trötta och somna på kvällen..

När Pappa var här i Cham så bad jag honom skicka pepparkaksformar till mig när han kom hem igen. De anlände tisdags kväll så en given aktivitet för onsdagen blev då pepparkaksbak!!! A tyckte det var fetmakul och lilla W blev helt täckt i mjöl. Sen duschade hon i en timme typ så bär jag skulle duscha fanns det inget varmvatten... Men iaf. Alla kakorna blev lyckade men vi hade inga nonstop så det blev gelegodis på de istället.. Inte toppenbäst precis..



Efter baket packade jag in ungarna och pulkorna i bilen och drog iväg till pulkabacken i stan. Eftersom att Cham är en vinterstad så har de givetvis en speciell backe för just pulkåkning. Den är hur schysst som helst! De har liksom gjort en stor kulle av all snö från stadens plogning och gjort en brant sida och en lite mindre brant sida å så staket på sidorna. Sen typ 7m från där backen slutar har de satt upp 'krockkuddar'. Det är liksom ett staket av kuddar som man kan köra rätt in i. Vilket A gjorde hela tiden och så snabbt och hårt som han kunde. Helt sjukt perfekt pulkabacke. Tänker tillbaka på den tiden jag åkte pulka och på hur farsan min tog bort de staket vi hade på bakgården, eftersom att det var i slutet av vår pulkabacke, så vi skulle slippa krascha in i de hela tiden. Men hallååååå, fifan vad de e kul att åka pulka!! Fortfarande vid 20års ålder!

På kvällen va barnen helt slagna och somnade sött på kuddarna. Mission accomplished!


Swedish meatball skiing pictures.


VARNING!!!!
Det kan vara så att ni tittar på dessa bilderna och blir skitavis!
 
 
"A, ta en bild på mig och bergen!" Inte bästa bilden på mig men en FETMA FET utsikt!
 
 
Bild tagen från botten av barnbacken. Barnbacken ligger högst upp för där är det minst brant. wierd huh?
 
 
Swedish meatball fall.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha åkt från toppen till botten av berget är jag såhär glad och fräsch.
 

Love is in the winter air.


Hej och hopp och förlåt för detta lilla collage över en engelsk pojke som kommer från Blackpool och just nu bor i Chamonix. För er är antagligen 3 bilder för mycket men för mig var det väldigt svårt att välja bara en eftersom att jag tycker att alla bilder på honom är superduper fina. Hans namn är Benjamin men han kallas bara vid Ben. Han tycker om att spela barspel såsom biljard, dricka öl, shoppa kläder (som han sedan alltid lyckas krympa i tvätten!), åka snowbord och det bästa av allt är ju att han tycker om MIG! Vi träffades för en månad sedan och nu är det dax för er hemma i Sverige att få reda på att lilla Josefin har gått och blivit förälskad. Nu när jag skriver detta så ligger Ben och sover i soffan bredvid mig och jag sitter med ett stort fett töntigt smile i fejjan. Ni vet det där leendet som gör en jättelycklig men som också får en att krampa i ansiktet efter ett tag... Det där leendet som man inte alls kan dölja hur mycket man än försöker. Så jag har slutat försöka och skaffat mig en pojkvän. Jag som redan var aslycklig här i Chamonix vet ju inte riktigt hur jag ska beskriva vad jag känner nu. Fifan vad jag älskar livet och fifan vad allt går bra och fifan vad jag är FUCKING LYCKLIG! 

Bildlöst


Åkte skidor idag igen som sagt. Swedish meatball falling down, again. På riktigt. Jag ser ut som en lila köttbulle. Det är fan omöligt att ta sig upp igen när man fallit. Idag åkte jag dessutom av pisten och in i ett jävla träd. Jisses! Men det måste ha varit för att mina ben inte orkade riktigt eftersom att jag åkte skidor igår också. När jag var ute idag så kände jag exakt vart träningsvärken kommer slå imorgon. 
 
Bloggen har varit lite tom på bilder nu och det är för att appen för blogg.se inte funkar. Jag orkar liksom inte lägga över bilderna i datorn och tjafsa.. borde typ göra det.. för jag har en fet bild på mig från idag när jag står uppe i bergen i min ski outfit och bakom mig ser man bergskedjan lysas upp av solen. Men äsch! De kommer väl lyckas dra igång appen snart igen. :D

Drar ut igen!


A vill upp i backen idag igen så den här au-pair köttbullen kommer få sig ännu en omgång! Håll tummarna för att jag kommer hem med alla benen hela! 
 
 

Se upp i backen!!!


Att fixa ihop hela skidutrustningen för familjen och lägga i bilen - piece of cake
Att få ut bilen från parkeringen och vår lilla gata - piece of cake
Att köra ut till Les Houches - piece of cake
Att parkera i Les Houches - en mardröm
Att åka upp för berget i teleferiquen - piece of cake
Att ställa sig på skidor för första gången på 7 år - piece of cake
Att sen försöka åka skidor i barnbacken - en mardröm
 
Att parkera i Les Houches vet ju alla vid det här laget att det alltid är en mardröm. (Ja, det är här W har sina danslektioner och ja, det är här jag parkerar varje onsdag.) Nu skulle vi iofs parkera i en annan ände av Les Houches så jag tänkte inte på att det var just Les Houches och såklart ska den här parkeringen vara ÄNNU mera kaos. För det första är den större och större parkeringar i Frankrike -är lika med- mera kaos. Det gör att de jävla fransoserna kan parkera kors och tvärs och hur de vill. Nu är ju detta otroligt svårt att beskriva med ord. Men tänk dig att några bilar står vågrätt efter varandra också är det några jävlar som kommer och ställer sig lodrätt, bakom bilarna och runt bilarna som står så jävla fint. Inte nog med det så skiter folk i vart det är fickor någonstans så de ställer sig heeela vägen ner i parkeringen och det gör att man inte kan köra runt om utan måste köra ner i en flik för att sedan BACKA upp igen. Förstår ni hur jag menar? Det slutar med att ja får hoppa ur bilen med walkie-talkien, söka efter en plats och sen anropa morsan som då fick köra bilen dit. Hon var i fliken precis bredvid men det tog henne 10 min att komma till mig. OMG jävla parkeringsFREAK! Heja Sverige, jag längar hem! Hade någon ställt sig lodrätt över 3 fickor på parkeringen utanför ICA Maxi hade ju typ hell brak loose? Eller har jag fel? Man gör ju bara inte så!
 
Att åka skidor. Hej å Hå! När jag ställde mig på skidorna och kände jag mig som Bambi på is. Jag såg säkert också ut som Bambi på is. Mitt första försök neröfr backen gick jävligt sakta och det första som slog mig var ju att det här var jävligt tråkigt. Mitt andra försök blev därför bara en enda stor vurpa eftersom att jag tog en jävla sats och fick mig en jävla fart nerför barnbacken. Mitt tredje försök bev något sisådär mittimellan och jag klarade mig ner hela vägen. A agerade skidlärare (Japp, 8 åring lärare till 21 åring!!), berömde mig för det tredje åket och tog med mig nerför en av de stora backarna. HÄR var det swedish meatball going down! På en halvtimme hade jag lyckats vurpa 5 gånger och tagit mig ungefär 200 m nerför backen. Då får ni mäta på det vis att varje vurpa är c:a 20 m så av detta va det kanske 100 m åkning och det är ju inte mkt! Att en vurpa kan mätas med c:a 20 m är ju för det första för att jag vurpar framåt på huvudet. Som tur är kommer den här svenska köttbullen inte långt eftersom att man bara kan rulla ett varv för sen slår skidorna i! Men de andra 15 m av fallet är ju faktiskt för att man försöker ta sig upp igen, å igen, å igen. Det blir också svårare när A står bredvid och gapskrattar sådär som barn gör så att det smittar av sig något otroligt. Där har vi en syn som man gärna skulle filmat och förevigat. Swedish Meatball krasching in the snow and then cant get up because of laughing to hard! HEJ Å HÅ! 
 
Förutom att skidåkning inte riktigt är min grej kanske och att parkeringen var helvetet själv, så är det ju otroligt ball att bo här och otroligt ball att stå där uppe på berget å kolla ut över hela dalen och bergskedjan. När jag gör det, står där och känner mig lycklig, så saknar jag folk att dela det med såsom mina bästisar och min familj. Men mitt liv känns otroligt lyxigt just nu så skulle absolut inte byta det mot att åka hem och bo i Sverige igen. Ni är såklart  att besöka mig!

Men vafan?


Visst att jag har supit en massa och kanske inte tagit hand om mig sådär jättebra som man borde men min dåliga hy stör mig något otroligt. Det är otroligt torrt i luften här hemma! Det måste ju vara för att vi eldar så mycket nu? Jag går osminkad idag och läste att det är bra att dricka mycket vatten för det hjälper till att återfukta huden så jag dricker vatten som en galning. Tyvärr har jag ingen lotion att använda i ansiktet så tog lite handkräm.. är det superbad? 

 

Den här bilden är ifrån en kväll i veckan. Hej trött tjej.

 


Preparation


Som känt är ju snön kommen. Hej hoppla! Just nu ligger jag i min fina dubbelsäng och varvar min blick med att titta upp på de mäktiga takbjälkarna och ut genom fönstret där snön really is dumping! Jag har nog aldrig sett såhär mycket snö falla från himlen på en och samma gång. När man går ut så ser man typ 5m fram och sen försvinner liksom kulisserna i den fallande snön. Det är askoolt och jag blir verkligen fascinerad av det. Snön kom ju för en vecka sedan och nu har den lagt sig 1m hög på marken. Jag har läst och hört om att det är massvis av snö i Sverige också. Hej Gud och tack för detta! Snow is awesome!
 
BIld på vår veranda från igårkväll.
 
I och med att snön är här så ska ju jag börja åka skidor. Det hetaste snacket i stan just nu är att alla liftarna öppnar på lördag (dvs imorgon). Alla pratar om hur man ska ta sig till vilken och lift och med vem. Jag förstår ju inte mycket av det där pratet då det är första gången jag är i alperna och det kommer vara typ.. 7e gången jag står på skidor i hela mitt liv. Det är lite nervkittlande att veta att jag kommer stå där uppe i bergen imorgon på mina skidor och liksom, ta mig nerför (!!!) ett jävla BERG på smala plastgrejjer. Hej å HÅ. Ja juste, för skidor har jag. Familjen köpte ett par till mig när det var loppmarknad i skolan. Vi införskaffade också skidjacka, skidbyxor, pjäxor och underställ. Vi saknade ju lite grejs så idag drog jag å morsan iväg till Sallanches, lämnade in minibilen på verkstad och drog sedan iväg till ett sportcentre och inhandlade resten. Det blev ett par nya skidglasögon, poles och vantar. Hej å HÅ igen, nu har jag hela utstyrseln för att gå skiing. Sjukaste. PLUS att jag blir.. inte illa till mods men... jag är liksom liiite för artig för att bara tacka och ta emot en hel skidoutfit (som för övrigt går  lila och vitt, huuuur snygg kommer inte jag vara i backen?!). SÅ jag tackade tusen gånger och frågade om jag kan hjälpa till med något extra och la till att jag INTE vill ha några julklappar efter detta. Tack Mamma och Pappa för att ni gjorde mig till en artig mespropp? Morsan här tyckte mest jag var jobbig så när vi satte oss i bilen slutade jag med tackandet och pratande om hur kul det ska bli att prova åka skidor igen. 
 
AHHHHH! Juste. I butiken såg jag dessa.
Visst att ni ska visa hur kläderna ser ut på en bebis men vafan?
Måste ni göra det såhär butalt? Det ser ju ut som döda ungjävlar. Usch.
 

Meatball in town


 
 
Min far var här förra helgen och med uppdateringsinläggen så ingår det ju att skriva om detta. Vi hade några sjukt bra dagar och så fort jag tittade honom i ögonen så kände jag mig stolt och en liten röst inifrån ropade 'Se på den du, gubbjävel! Din dotter bor i Frankrike!' Alla vet ju vid det här laget att jag älskar min far något oerhört och att ordet 'gubbjävel' är något han själv använder ofta så han tar nog inte illa upp. Han känner nog bara också sig stolt över mig. HEJA JOSSAN! Liksom.
 
Han anlände en fredag och jag körde till flygplatsen i Geneva för att hämta upp honom I MIN ROSA ONE PIECE! Så när han närmade sig dörrarna för att komma ut till alla snofsiga kontorsklädda människor så ser han sin blonda dotter hoppa upp å ner iklädd en stor rosa pyjamas och ett OMG pannband. HEJ PAPPA! och BAM där fick han den första 'hej vad jag är stolt' känslan! In i bilen och mot Cham. Beckmörkt ute så typ inga berg syns och det suger ju när det tar typ 1h att köra.. men väl framme i cham så installerar han sig i källaren här hemma och sedan drog vi ut på stan och till restaurangen Atmosphere. OMG världen puuuuligaste middag! Det var en speciell 'prova på höstmenyn denna afton' kväll och farsan hakade på dirr. Beställde in ett glas champagne och sen kom det smakexplosion efter smakexplosion in på bordet. Man märkte att kocken inspirirats av äpple och allt var bha så jävla bra! Någonstans i mitten av middagen så höjdes volymen i matsalen och DJn bombade på med 80tals-hits. Fuck that, Pappa bad de sänka volymen och det gjorde dem. Vid efterätten går DJn igång igen med ännu värre 80tals-hits och höjder volymen ännu mer. Nu hör fan inte ens farsan mig när jag pratar och han ber de sänka volymen igen men får då till svar att det är 'partykväll' idag typ. Jag å pappa sitter och tittar på varandra i 1min då det ite går att tala och sen skrattar vi högt åt den fruktansvärda musiken och de något förstörda högtalarna. Sedan bar det av hemåt och nattinatti blev det.
 
Lördag börjar med att jag kommer ner med frukost till honom i källaren, vi käkar, fixar och beger oss iväg mot tåget som går i byn. Tar detta till centrum, åker buss till Argentiere och börjar sen vår 3h promenad back to town.
HEJA FARSAN FRISKT HUMÖR DET ÄR DET SOM SUSEN GÖR! Min Pappa bangar ju aldrig så trots några up and downs så tog han sig hela vägen tillbaka till Cham. Väl där körde vi en Cham Express (FET burgare med bacon, fromage och pommes inuti) sedan kaffe och sedan hem till huset. Naptime och in till stan igen för en middag på La Moraine. Fet middag med tartifletter. En tartiflette kan vara en potatisgratäng men också en gratäng med bara ost och bröd. Inte sådär jättepul.. Sedan drog jag med pappa till MonkeyBar där han fick hälsa på alla mina vänner (omg, vad många det faktiskt blev. FETT!!) och sedan spenderade vi någon timme åt att kolla in biljardspelandet (Som vi ska återkomma till då jag har blivit GRYM!) sedan drog vi hemåt och nattinatti. 
 
Söndag och snön is dumping down in the valley. Pappa får frukost igen, vi äter, fixar, sedan tar vi tåget in till stan och sedan kugghjulståget Montenvers upp i bergen! HEJ SNÖÖÖÖN! Jag blir fett irriterad väl uppe på toppen pga all snö. Vet inte om jag varit med om så mycket snöfall tidigare. Utsikten fanns liksom inte där utan det var bara snö, snö, snö överallt. Men farsan var nöjd över tågfärden ändå. Såklart. Tågnörd. Sedan åkte vi ner igen, åt Crepes och så begav vi oss hemåt. På kvällen bjöd familjen på raclette (det som jag beskrivit i tidigare inlägg. den franska osträtten) och pappa å Bernard hittade varandra inom ämnet vin och körde på hela kvällen med det pratet. Massa vin och apertifs senare så drog farsan ner i källaren och däckade. HEJA!
 
Måndag, Upp, äta frukost, pappa lite bakis och sedan iväg till flygplatsen. Jag lyckades bli 'flashad' på vägen av en speedcamera och fick skämmas inför papi. Fuck. Lämna av honom på flygplatsen och byebye, see ya again den 18e när vi ska gå och se HOBBBBIBIBIBITEN på BIO! 
 
Puss å kram Papi! Kom snart igen! 

Food is it


Jag börjar ett med att skriva ett uppdateringsinlägg om maten. Jag har ju nästan slutat sakna svensk mat och känner istället cravings för det som faktiskt finns att köpa här. Det beror mycket på min inställning faktiskt och inte på vad jag faktiskt är sugen på men bacon till exempel blir jag inte alls sugen på längre. Visst skulle jag vilja ha en stor fet portion bacon till frukost varje dag men eftersom att den franska baconen inte alls smakar eller ser ut som den där hemma så vet jag att man liksom inte kan få bra bacon och då minskar suget. Låter det wierd? Hör på denna då!!! Jag har cravings för crabsticks! Asså hallå, jag har förvånat mig själv nästan varje dag under denna 'resan' men det här är ju nästan sjukt. Nu har vi alltså alltid stora paket med crabsticks i kylen och jag kan lätt äta ett helt paket med 20st i som snacks till en film. När jag tänker på det nu känns det äckligt men asså, det är så jävla puuuligt! Jag har ju givetvis analyserat detta beteende och kommit fram till att detta vidriga frossande i crabsticks måste ha framkommit därför att vi bara äter korv och kyckling här hemma. Jag saknar verkligen fisk å räkor men också riktigt bra tillagat kött. När jag åker hem till Malmö den 18e så har jag önskat räkor till middag av mina föräldrar, snälla låt denna önskan slå in! Och ja, anledningen till att man inte äter fisk eller bra kött är för att vi bor i en dal. Det är bökigt och kostsamt att få hit mat och därför är fisk och kött dyrt i butikerna och när man faktiskt köper den så betalar man mer för bensinen än för själva maten ju. Chamonix är en av Frankrikes mest luftförorenade städer just pga alla transporter och att det liksom inte blåser, så all förorenad luft liksom stannar här i dalen. De som bor i Cham älskar sin stad och eftersom att shopping av fisk ökar föroreningarna så skiter folk i att köpa fisk och ja. Ni fattar la hur det hänger ihop. Därför äter jag nu crabsticks och det är ett okej äckligt beteende för det kostar bara 1,68€ för ett paket! Dvs, 13kr. Annars här hemma ser allt ut som vanligt och jag har fortfarande inte hakat på familjen med efterrätt varje dag, chokladflingor till frukost och sirap till maten så mina jeans är fortfarande för stora. Nog om maten nu.

Idag skulle jag ju ha dragit ut och gått i snöskor med familjen men eftersom att jag var ute sent igår så somnade jag på soffan vid 13tiden och då drog familjen utan mig. Känns ju okej, då jag fick en 4h skönhetssömn och nu har jag ju massa energi för att gå ut igen! Yippie! See ya laterss! Xxx


I'm back baby!


Snön är här och i stoooora volymer! Ni där hemma som lägger upp snöbilder och tycker det är fantastiskt kan ju slänga sig i väggen! Idag fick jag fan nästan inte ens ut bilen när jag skulle iväg med W till dansen och väl där kan ni ju tänja er hur den parkeringen såg ut?! KAOS! Så jag körde runt huset som vanligt till den helt tomma parkeringen och kände mig sjukt fet för att jag är så bra. Fransmännen börjar verkligen take its toll on me asså, lata jävlar. Att gå från huset (nej jag har inte fått tillträde till lägenheten än och det suger balle!!) tar typ 15 min max och när jag kommer fram får jag ofta ett "whaaat, u walked all the way over here?? In the snow??" Varpå jag kan svara "Yep, I'm awesome right?!" Men hallå, det är ju fan inte en lång promenad. Prova att gå och shoppa med mig nångång så kan vi prata om jobbigt långt att gå. Man bara märker det inte då men vid shopping går man ju typ ett maraton!

Jag har massor att uppdatera och det kommer nog dyka upp många (men lite kortare kanske) blogginlägg om min vistelse i, vad jag nu kallar, winterwonderland! Just nu är det lunchdax med familjen och sen ska vi iväg upp i bergen och gå med snöskor. Aldrig gjort förut så det blir ju fett! Därför slutar inlägget här men jag ska nog uppdatera mer idag om vad som hänt denna månaden och många kommer nog tappa hakan. Hörs! Xxx