Casual Friday


Igår var jag på topp. Så idag går jag till skolan i min rosa Chamonix hoodie. Jag har fortfarande mycket att göra, både presentationer, prov och assignments. En assignment ska lämnas in idag och en presentation ska göras på måndag. Jag ska jobba hela helgen och sedan nästa helg ska jag till Sverige och skriva högskoleprovet. När jag kommer tillbaka till Dublin har jag en tenta i matte och en i ekonomi. Sedan har jag en vecka ledigt innan jag ska skriva alla mina slut-tentor. 

Jag känner mig rätt säker på allt som händer och försöker att inte stressa upp mig. Det här är väl livet - "Life begins at the end of your comfort zone"

Tuff dag


Sitter med mitt team och förbereder en presentation vi ska hålla senare idag. Vi är uppklädda, mätta och redo! Presentationen innehåller en Integrated Marketing Campaign för ett irländskt företag. Idag ska vi presentera vår kampanj för en lärare och är den bra, så går man 'vidare' och får presentera den för själva företaget. Gillar företaget vår idé och väljer oss så vinner vi €200 och 6månaders internship på ett marknadsförings företag!! Vi hoppas (och tror) att vi kommer vinna!

Precis innan presentationen har jag ett praktiskt prov i IT. Så, är allmänt nervös i kroppen. Mycket på en dag liksom.


Climbing like a... Puma?


Idag värker kroppen på alla möjliga ställen för igår var jag och Benjamin på ett klättercenter minsann!! När vi bodde i Chamonix så klättrade vi ju en del under sommaren och nu, äntligen, tog vi upp det igen. 
 
Det kostade €20 för en introduktions kurs där de visade oss runt och förklarade hur allt gick till. När man klättrar utomhus är man ju säker med lina och man försöker mest ta sig uppåt. Inomhusklättring fungerar inte riktigt på samma sätt. Det är mycket mer teknik än att bara 'komma upp'. På det här centret är det dessutom bara 'bouldering' som gäller. Dvs ingen lina utan bara madrasser undertill till hjälp om du faller. 
 
Vi hade riktigt roligt och hela föreningen verkade vara riktigt chill. Vi planerar på att gå dit igen på fredag. 
 
 Frukost vilja


Idag äter jag Raivoli till frukost. Mest för att jag är lite vuxen och kan göra precis som jag vill. 
Här dansar min ravioliburk. Fråga mig inte vart jag får allt ifrån. 
 
 
 
 

Kusin vitamin ger mig energi


Många dagar när jag kommer hem från skolan så är jag helt stressad. Jag bär ofta på matvaror och är lätt svettig efter promenaden hem. Huvudet är fullt med nya saker som jag måste bearbeta och så måste jag planera vad jag ska göra under kvällen.
 
Jag fick lära mig av Per Lange en gång, att när man känner såhär så ska man sätta sig i soffan och göra ingenting i tjugo minuter. Då varvar man ner och kan bearbeta allt man tagit in. Det funkar så himla bra. Stressen bara rinner av en och man känner sig lite lätt på nytt född när man sedan tar tag i saker efter sin 'time-out'. 
 
Vad jag ofta gör direkt efter min time-out nuförtiden är att jag skypear med min kusin. Vi pratar om skolan, kompisar och om spelen vi spelar på våra gadgets. Det är underbart hur vi kan bo så lång ifrån varandra, vara i helt olika åldrar men ändå ha så mycket gemensamt att snacka om. Ofta skypear vi i mer än en timme. 
 
 
Kusin med katten Sigge.
 
Efter det tar jag tag i mig själv och får saker gjorda. Oftast i alla fall.. Meow. 

Prioriteringar


Jag brukar inte skjuta upp saker nuförtiden. Jag brukar inte vara den som 'gör det imorgon'. Saker runt omkring mig brukar hända snabbt och nu och direkt och NU.
 
Under gymnasietiden sköt jag upp läxorna väldigt ofta. Det var många gånger som jag satt kvällen innan ett prov och rå-pluggade. Många gånger fick jag heller inga bra resultat... och jag har lärt mig att så gör man inte.
 
Nu skjuter jag inte upp pluggandet. Men jag skjuter upp andra saker... såsom bloggen. Prioriteringslistan följer:
 
Assignments
Studying for exams
Jobba
Stoppa i mig mat
Sova
Festa
Städa
Shoppa
Bara sitta i soffan och glo för att jag är stressad
Bloggen
 
Den kommer liksom sist i prioriteringslistan. Förlåt?
Nu ska jag skriva mer på min nuvarande assignment i Business. 
 
 
 

Paddys Day!!


 
 
 
 
 
 Sedan såg det ut sisåhär på dagen under paraden:
 
              
 
 
 
Sedan blev det utgång:
 
   
 
Nästa år ska jag nog se till att ha mina systrar här. Då kan vi klä ut oss och gå ALL IN. 

Juste, jobbet


Så, jag har ju börjat jobba. Stället heter PòG som betyder puss på Gaelic, alltså irländska. Det flyter på bra och såhär ser det ut: