Pyjamasparty någon?


Hemma från skolan och redan i pyjamas. Klockan är 15:30. Jag mår bra. Imorgon har jag mitt andra möte på min nya arbetsplats. Ska bli intressant! Nu, datorspel. HEY!
 
 
 
 

Vardagsmat


Lunchrast i två timmar. Jag sitter på våning tre och äter min lunchmacka och mina selleribitar. Jag brukar aldrig ha med mig någon selleri till skolan men efter ett samtal med min syster i helgen så ska jag ta tag i och ändra mina vanor lite. Vad jag brukar ha med mig är en ost och skink-macka på vitt bröd, lite chips och en chokladbit. Till det dricker jag vatten. Vad vi diskuterade var att jag är så himla trött på min vanliga lunchrutin. Så, idag har jag med mig selleribitar till skolan. 
 
Jag sitter nästan helt själv här på våningen. Den ända jag delar den med är en snubbe som sitter tvär över fika-rummet. Han äter chips. Och efter varje chips han tuggar i sig så ser han till att slicka av allt salt från sina fingrar. Han slickar och suger på fingrarna och jag blir helt störd. Bara sluta, snälla? Jag skulle hellre sitta själv. 
 
I eftermiddag ska jag gå till Tesco med Benjamin. Där ska vi inhandla kvällsmat och lite mer mjölk.
 
Vad jag säger med det här inlägget är att Dublin är så jävla mycket vardag just nu. SÅ mycket vardag att jag blir trött på det. Jag fick över 80% på alla mina exams. Jag stod inför en utmaning och klarade den med bravur. Nu behöver jag en ny. En ny utmaning eller ett nytt äventyr. Jag sitter här och drömmer om framtiden och vart jag skulle vilja bo, när jag egentligen bara borde vara här i nuet. 
 
Jag måste hitta något att skaka den här vardagen med lite. Shakea upp den lite liksom.. men vad?
 
Jag trivs aldrig i min Comfort Zone, jag vill alltid hitta på något nytt.
Ibland är det inte så lätt att vara jag.
 
 
 
 

Godmorgon Ekonomi!


Måndag morgon och hjärnan är med. 
Som ett brev på posten


Idag fick jag ett brev om att jag har fått brev. Det lilla brevet sade att det stora brevet behövde hämtas upp. Så iväg spatserar jag och möter det här:
 
 Ett uråldrigt postkontor som fortfarande lever. Jag plingade på klockan och ut kom en liten gubbe med vitt spretigt hår. Jag visade mitt lilla brev och efter 5 minuters grävande så hittade han mitt paket i det stora karet. 
 
 Paketet såg ut som de flesta av min pappas paket ser ut. Återanvänding ligger honom nämligen varmt om hjärtat.
Det här hittade jag sedan inuti:
 
 
TACK PAPI! En grå/rosa pyjamas med lite franskt inslag och favvisgodisarna. + en liten chokladbit för att jag är bäst! Jag älskar att få paket. 

Oh no.


Jag har gjort det där klassiska skitdumma misstaget igen. Åh vad jag hatar mig själv just nu. Den 23e November bestämde jag mig för att gå in i alla mina personliga dokument och sätta lösenord på dem. Så, en efter en öppnade jag dokumenten som handlar om kärlek och ångest och vägval, skrev in ett lösenord och sparade om. Jag minns det så väl. Jag tyckte jag var skitsmart. Idag... Idag kan jag inte komma på vad lösenordet är. FAN!!!
 
 

What you say stay within these wallsIgår spenderade jag min eftermiddag med 4 pojkar i ett bås. Vi drack god öl och snackade om allt och inget.
 
Yesterday I spent my afternoon in a tiny cubicle with 4 boys. Beers was good and chat was awsm.

Helt själv.


Godmorgon. Idag följde jag Benjamin till jobbet och därmed är jag tidig i skolan. Därför köpte jag mig lite kaffe och en frukt och njuter nu av en helt tyst sal. 
 
Good morning. This morning I took off to school as Benjamin went to work. There for I am super early. So I got myself a coffee and a fruit and sat down in an empty classroom. Now enjoying the silence.
 
 
 
Tänk att det är fredag redan. 2 veckor in på terminen och det känns som att jag inte gjort ett skit. Men vet ni vad! Jag fick tillbaka resultatet på tentan i marketing. 17/20 blev det dvs 85%. Jag är verkligen on-the-roll som man säger. Min Papi sa att han skickade en liten present på posten. En liten present för att jag skrivit mina tentor så bra. Skål!
 
It is friday already. 2 weeks in to the semester and it feels like I have not got anything done. But you know what? I got the result back for my marketing exam. I got 17/20 i.e. 85%. I am really on-the-roll as you say. My Dad said he sent me a little gift from Sweden. A little gift because I have done so good in my exams. Cheers!

Kvinnlig festsugen nörd sökes!


Fa-an. Den här veckan har inte varit så bra. Motivationen och energin ligger lågt och jag saknar saker. Två av mina bästa vänner fyllde år också. Det är så jävla tråkigt när typ världens bästa människor fyller år och man inte kan få vara där och fira med dem. De här bästa vännerna är verkligen bäst för båda två är sådana supernördiga festprissar. Precis sådär som jag är. 
 
Jag har alltid haft lite svårt att passa in men inte för att jag är blyg eller inte vågar ta tag i att lära känna någon. Det är mer tvärtom. Jag är så jävla på ofta och det kan vara jättejobbigt och störigt eller SKITKUL! Jag tycker mest det är skitkul och de flesta grabbar jag träffar tycker också det är skitkul. Tjejerna däremot brukar jag inte få sådan bra kontakt med och det är precis vad som har hänt nu. Missförstå mig inte, jag har en massa feta vänner här, men jag saknar den där supernördiga festprissen till bästa kompis
 
Jag saknar någon som jag kan prata super mario bros med och spela poker med när vi dricker vin och äter ost. Jag saknar någon att gå och shoppa batman-saker med i små butiker. Jag vill sitta på en bro och dricka öl och prata om BH-storlekar. Jag vill äta godis och kött och diskutera livets små under. Jag vill prata om pojkar och smink och bacon och FAAN jag vet inte vad.
 
Usch, min energi inte på topp. Jag vill bara åka till Stockholm eller London över helgen och träffa mina underbara vänner. WHA!
 
---
 
Fuck. This week has not been any good. I am low on both energy and motivation and I just miss a bunch of stuff. This week two of my best friends celebrated their birthdays. It is so damn sad when two of the greatest people on earth have their birthdays and you can not be there and celebrate it with them. These two best friends are really THE best aswell because their such super nerdy people who never miss a moment to party. Just like me. 
 
I have always had troubles with fitting in but this is not because I am super shy or because I do not dare or try to get to know people. The situation is the opposite. A lot of times I am so excited that it is annoying and wierd but I often think I am just awesome and super fun! Most guys I meet also think I am a blast however the girls I almost never get a good vibe from and this is what have happened now. Do not misunderstand me though, I have loads of great friends here in Dublin both girls and boys. But I miss that super nerdy best friend who never miss a moment to party.
 
I miss someone who I can talk super mario bros with and play poker with while we drink wine and eat cheese. I miss someone to go shopping batman things with in small nerdy shops. I want to sit on a bridge and drink beer and talk about bra sizes. I want to eat sweets and meats and discuss life's little miracles and hot to solve the big problems in the world. I want to talk about boys and makeup and bacon and FUCK I do not know what.
 
Ugh, my energy is not at its peak. I just want to go to Stockholm or London over the weekend and meet my awesome friends. Wha!
 
 
 
 
 

Energi-lös dag


Mattelektion och av någon anledning har jag ingen energi kvar. Den här veckan började med en fet utekväll men fortsätter rätt trögt. Jag skulle gärna sitta i min soffa istället och äta chips som igår kväll. 
Lördagkväll på en tisdagSvenska Esterella chips och Breaking Bad. Nu checkar vi ut för ikväll. 


Måndag morgon


Hej, jag är trött. Här kommer lite bilder från helgen.
 
 
 
 
 

Godispåsen fylls på


HEJ! YES IGEN! Jag fick reda på vad jag lyckades få ihop i både IT och matte. 
 
På IT testet ingick excel, html, webdesign och datorteori. Jag lyckades kamma hem 81%. Woop Woop!
 
Mattematikprovet tyckte jag var rätt lätt. Jag kommer ihåg att jag fick en känsla av 'kan det verkligen ha varit så enkelt? har jag gjort allting fel kanske?!' efter provet. Jag la ner många timmar på att plugga till mitt math-exam och det lönade sig! Jag fick 85%. SÅ. JÄVLA. BRA. 
 
Nu väntar vi bara på att få reda på vad vi lyckades få i marketing. VI håller tummarna va? Eller, det kanske vi inte behöver göra? 
 
LUNCHTIME nu och sedan lite business law. Woop Woop!
 
 

Jag sätter mig här på golvet mitt i en stor galleria och pluggar, det är okej va?


 
 
 
 
 
 
 

When you get the results back


90% fick jag på mitt Business Exam!! YES! Ännu ett A i godispåsen och en bättre självkänsla. Jag kan. Nu gäller det bara att få ihop en fet businessplan och sedan plugga och få 90% på nästa test. 
 
Learn to Learn gick däremot inte lika bra. Uppgiften var att skriva 4st reports om olika ämnen. Jag tyckte att jag gjorde det riktigt bra men har varit nervös för det här betyget. Att skriva på engelska är inte riktigt min grej... och att nu dessutom skriva reports som en lärare med engelska som modermål ska läsa. Usch. Jag har verkligen haft en klump i magen för dessa. Jag fick 72%. Bra. Man behöver 70% eller mer för att få ett A, så där klarade jag mig precis. Jag har fortfarande straight A's. 
 
Det blev ingen macka nerpackad i väskan imorse så nu blir det wok till lunch. Det är jag ju faktiskt värd. Nom!
 
 

Vad tror ni jag läste?Jag har gått förbi den här affären varje dag nu i ett halvår, men inte förrns nu gick jag på andra sidan gatan och såg vad den hette. HAHAHA! Jag höll på att dö av skratt. Vad tror ni jag läste? 
 
 

Andra terminen, första dagenEfter att jag tagit den här bilden så kikade jag på klockan.  09:43. Oops. Jag börjar klockan tio och det tar mig tjugo minuter att gå till skolan. Så, jag traskar med raska steg och när jag kommer fram är jag helt svettig. Jag hälsar på alla genom att ställa mig mitt i klassrummet och säga 'hey, how are things?? Nice too see you all again!' Alla svarar mig med små leenden och sedan sätter jag mig ner. 
 
Communication for personal success är den första lektionen och läraren går igenom kursplanen. Flera assignments. Perfekt. Som om vi inte redan hade två stora projekt att få färdiga till Februari. Välkommen tillbaka, här är lite mer arbete. Nu kör vi. 
 
 

Borta bra men hemma bäst.. ?


Efter att ha haft ett underbart lov är ju nu tillbaka i Dublin. Mitt fina gråa hem. De bruna skorstenarna utanför fönstret glänser med sina svarta baksidor och kylan i lägenheten gör att jag darrar. Jag snorar som bara den men det är faktiskt helt okej. Imorgon börjar skolan igen. Min skolväska gick sönder på Dublin airport för två veckor sedan så det har jag ingen och alla äventyr över lovet har resulterat i att jag har stora hål i hälarna på mina skor. Men, allt ska nog gå bra ändå.
 
 

En fantastisk fråga


Barnen sitter på golvet framför mig med stora leenden på läpparna. De gillade sina julklappar. Det är den 10 Januari och egentligen för sent för julklappar. Men när jag såg den där legoversionen av bilen från filmen 'back to the future' så ville jag att Alec skulle ha den. Så julklappar blev det, även i Januari, och de älskade dem. Jag ler lika stort som barnen där jag sitter och när jag vänder blicken uppåt så ser jag att deras föräldrar gör detsamma. Jag känner hur hela kroppen fylls av lycka och jag är så tacksam för att den här underbara familjen valde mig som au-pair för ett och ett halvt år sedan. Alla erfarenheter och all kärlek vi har bytt med varandra är guld värt.

 

Då, när vi alla sitter där och ler som fån över några julklappar så ställer barnens mor en fråga som får mig att börja gråta. Tårarna bara forsar nerför mina kinder och jag blir helt varm i kroppen. Jag kan inte prata för att jag är så överväldigad och lycklig. Svaret var självklart ja. Frågan var: 'Skulle du vilja bli Ws gudmor?'

 

I Sverige blir man ofta gudmor till en bebis och så får man vara med och hålla ungen i kyrkan. Så fick jag min första gudmor. Det var en person som mina föräldrar valde som sedan var med i kyrkan då jag döptes. Efter det har hon varit väldigt frånvarande. Därför, när jag var runt 9-10 år så valde jag en ny. En person som jag älskade och som jag såg upp till. Vi kallade varandra för plastgudmor och plastgudbarn. Hon har varit med mig och stöttat mig i livet ända sedan den där dagen då jag frågade om hon ville vara min gudmor. Jag ser fortfarande upp till henne och jag älskar henne massor. Min plastgudmor.

 

Det var något speciellt med att få välja sin egen gudmor. Och nu har jag blivit vald. W har valt mig och jag kommer att försöka vara världens bästa gudmor.

 

Jag och min guddotter

 

En dag i alperna


 OJ! Jag spelade in en liten video. Se där!
 
 
 
 

One of those really good days


Idag vaknade jag upp med träningsvärk i HELA kroppen efter att ha haft en såndär sjukt bra dag igår. Jag och den nya au-pair tjejen drog till Grand Montets och jag bara surfade ner för de där backarna med en underbar fri känsla i kroppen. Efter det så hämtade jag barnen i skolan och hade en underbar eftermiddag med dem. Vi tittate lite på film, lekte kurragömma, hoppade i sofforna och byggde lego. När de sedan skulle i säng var det inget tjafs och när jag sedan skulle i säng så somnade jag så fort huvudet låg på kudden.

Det var en väldigt bra dag. Dagen var Chamonix i ett nötskal. Precis sådär som det var då jag bodde här och precis så där som det ska vara. Träningsvärken idag gör mig inte sådär jätteglad men jag ska ändå sätta på mig mina boots nu och köra en sista vända i Grand Montets innan hemfärden sker imorgon bitti. 
 
Jag, Min bräda och Alperna.
 
Lite fikapaus med en svensk. 
 
Kurragömma och soffhopp med W.
 
Legobyggande med A. 
 

Yes!!!


Hon siktar, hon drar iväg och YES!!! Hon är fanimej en snowboardåkare. Alla har ju sagt att det ska vara som när man lär sig cykla. Att när man har lärt sig det så kan man det sedan hela livet. Man glömmer det aldrig. Jag trodde inte på det. Jag trodde att jag skulle stå där i backen som ett fån. Men HEY! Jag är en snowboardåkare. Jag KAN fanimej det här. Jag bara hoppade av liften, spände fast brädan och drog iväg nerför backarna. INGA meatballfalls eller nåt. HEJ vad det gick! Och Hej, det är lika vackert som förut!
 
 
 
Det blev en heldag med den nya au-pair tjejjen. En FET heldag!

Honey, Im Back!


Det första jag gjorde var att fläta Ws hår och sedan gick jag på guidad visning genom huset för att se alla deras julklappar. Jag gjorde en lasagne och vi alla satt vid bordet som en liten familj. Sedan kollade jag och W på 'How To Train Your Dragon' som är vår gemensamma favvofilm. Imorgon ska jag upp tidigt och 'hit the slopes' med A. Snö! Snowboarding! YAY! Godnatt!
 
Som vanligt kan W inte sitta still och se normal ut när man ska ta en bild. Hej, jag känner mig lite hemma här. 
 
 

Packad och Klar


i tre dagar har jag mest legat på soffan och tittat på avsnitt efter avsnitt av Greys Anatomy. Utöver det har jag spelat lite datorspel, shoppat doftljus och omega3, lagat mat och städat. Det har varit så himla skönt att inte ha haft något på agendan. 
 
Idag har jag och Benjamin varit ute på stan och köpt julklappar till A och W för imorgon drar jag till CHAMONIX!! Hej SNÖ, Hej SLOPES och Hej SNOWBOARD!! Förutom att spendera tre hela dagar på min fina bräda så ska jag också mysa med mina fina aupair-barn på kvällarna. Jag har laddat upp nya disneyfilmer på datorn som jag vill se och packat ner lite svenskt godis i resväskan. Nu sitter jag här och bara väntar på att klockan ska bli fyra på morgonen så att jag kan få åka! 
 
Det ska bli jättekul att få träffa A och W igen. Den här gången kommer jag ju inte behöva vara barnvakt. Jag kommer inte behöva ta beslut eller säga till. De är ju dessutom ett halvår äldre båda två. Jag ska bara kramas och gosas och leka och vara världens bästa storsasyster i tre dagar. <3
 
Några underbara ögonblick med mina fina aupair-barn:
 
Dansuppvisning för Willa
 
VI dansar på borden allihop!
 
Fick lite experthjälp i köket ibland
 
Syskonkärlek?
 
 
Syskonkärlek?
 

The very regular day


Välkommen vardag. Mitt vanliga kaffe och en frukostmacka. Jag tackar kusinerna för aromaten som smakar otroligt bra med den irländska gurkan på mackan. Jag tackar Louise och Amanda som lämnade kvar lite frukost-dumle också. Nu bär det av till affären för att köpa de vardagliga varorna och sedan blir det lite businessplugg. Yay!
Jullov


Jag är HELT slut!! Mitt jullov har varit helt fullpäckat. Just nu sitter jag hemma i soffan och går igenom bilder på mobilen. Jag har hunnit med så mycket på bara två veckor och om 3 dagar drar jag till Chamonix. Här är lite av vad som hänt:
 
Jag träffade min pappa i Köpenhamn och gick på lego-store.
 
 
 
Jag åkte hem till mina föräldrars lilla Svedala-hus och drack vin och åt god mat.
 
 
Jag åt brunch med mina vackra systrar
 
 
Jag gick och såg Hundraåringen i 3D
 
 
Jag hängde MYCKET med min fina fina Mamsi
 
 
Och fjantade mig
 
 
Sedan åkte jag hem till Dublin och firade nyår med Louise och Amanda som hälsade på.
 
 
Och då turistade vi också såklart...
 
 
NU ska jag lägga mig i soffan, äta chips och titta på Greys Anatomy. HEJ!