Class no.1: Learn to Learn


När vi först blev introducerade för det här ämnet så tänkte alla 'det här är en baggis' och lutade sig tillbaka i de blåa obekväma skolstolarna. Ämnet handlar om att lära sig lära och vi kommer inte att ha några stora tentor på det. Kursen är tillagd i vårt schema för att vi ska ha koll på alla hjälpmedel som skolan ger när det kommer till att plugga och klara av tentorna.

 

På schemat står:

Organising and preparing to learn: Att förstå sig på hur universitetet fungerar och basic information om DBS. Vart alla byggnader är, vart biblioteket ligger och vem man ska fråga vad om.

Learning about learning: What is learning? står som första punkt. Här får vi veta vad vi har för personlig stil när vi lär oss grejjer och sedan hur man lär sig själv saker på bästa sätt.

Information Literacy: Hur man skriver ner egna anteckningar smart, hur man refererar och lite annat smått och gott.

Academic writing: Vilket språk som används på universitetet och hur man skriver essays.

Working in groups and teams: Typ, hej hur samarbetar man?

Time management: Hur man sätter upp smarta mål, hur SMART funkar (som är ett hjälpverktyg på DBS hemsida) och hur man använder sig av sina pluggtimmar.

 

Läraren är en medelålders kvinna med mörkt färgat hår och stark make-up som pratar högt och snabbt. Hon drar till sig all uppmärksamhet i rummet och det gillar jag. Ibland när hon förklarar något som t.ex. hur viktigt det är att skriva ner vad läraren säger så suckar och fnissar folk i klassen. Just för att det är såå basic. Men då höjer hon rösten och säger 'seriously guys, this will change your grades and your life.' och stirrar runt på alla med sina stora svartmålade ögon. Jag sitter näst längst fram och tänker 'you go girl! Sätt dem på plats'. För även om det är ett enkelt ämne så kan jag slå vad om att hon kommer att lära oss nya saker varje lektion. Värdefulla saker. Det vet jag efter att ha gått estetisk teater på gymnasiet där vi fick lära oss att stå upp för oss själva, hålla diskussioner och få vår röst hörd. Men det förstod vi inte riktigt då. Luddiga lektioner är också viktiga. Sådetså.


Say Something

Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail: (will not be published)

URL/Blogadress:

Comment:

Trackback