Class no.1: Learn to Learn


När vi först blev introducerade för det här ämnet så tänkte alla 'det här är en baggis' och lutade sig tillbaka i de blåa obekväma skolstolarna. Ämnet handlar om att lära sig lära och vi kommer inte att ha några stora tentor på det. Kursen är tillagd i vårt schema för att vi ska ha koll på alla hjälpmedel som skolan ger när det kommer till att plugga och klara av tentorna.

 

På schemat står:

Organising and preparing to learn: Att förstå sig på hur universitetet fungerar och basic information om DBS. Vart alla byggnader är, vart biblioteket ligger och vem man ska fråga vad om.

Learning about learning: What is learning? står som första punkt. Här får vi veta vad vi har för personlig stil när vi lär oss grejjer och sedan hur man lär sig själv saker på bästa sätt.

Information Literacy: Hur man skriver ner egna anteckningar smart, hur man refererar och lite annat smått och gott.

Academic writing: Vilket språk som används på universitetet och hur man skriver essays.

Working in groups and teams: Typ, hej hur samarbetar man?

Time management: Hur man sätter upp smarta mål, hur SMART funkar (som är ett hjälpverktyg på DBS hemsida) och hur man använder sig av sina pluggtimmar.

 

Läraren är en medelålders kvinna med mörkt färgat hår och stark make-up som pratar högt och snabbt. Hon drar till sig all uppmärksamhet i rummet och det gillar jag. Ibland när hon förklarar något som t.ex. hur viktigt det är att skriva ner vad läraren säger så suckar och fnissar folk i klassen. Just för att det är såå basic. Men då höjer hon rösten och säger 'seriously guys, this will change your grades and your life.' och stirrar runt på alla med sina stora svartmålade ögon. Jag sitter näst längst fram och tänker 'you go girl! Sätt dem på plats'. För även om det är ett enkelt ämne så kan jag slå vad om att hon kommer att lära oss nya saker varje lektion. Värdefulla saker. Det vet jag efter att ha gått estetisk teater på gymnasiet där vi fick lära oss att stå upp för oss själva, hålla diskussioner och få vår röst hörd. Men det förstod vi inte riktigt då. Luddiga lektioner är också viktiga. Sådetså.


I biblioteket är det tyst..


Här sitter alltså jag. I biblioteket. Jag har fått en liten matteläxa och en liten ekonomiläxa och ett litet papper från learn to learn att fylla i. Skolan har börjat nu. Nu är det på riktigt. Därför har jag stannat i skolan idag. Jag har bestämt mig för att försöka göra det till en rutin. Att alltid gå till biblioteket och stanna 1h efter skolan. Att ställa in hjärnan på att jag slutar klockan fyra istället för tre, det låter väl smart och bra? 
 
Ikväll laddar jag upp den första 'Clas of the day' som kommer att vara 'learn to learn' för det är vad jag startar mina måndagar med. Hej! 
 Godmorgon!


Sängliggandes. Men det är okej klockan 09:27 en söndag va? Min mage är uppsvälld och kissblåsan har blivit tömd ett antal gånger här på morgonkvisten. Mitt huvud värker lite och jag behöver frukost. Åh underbara frukost!
 
Igår kväll åt jag middag på en Mongolian BBQ restaurang med lite peeps. Det var sjukt gott och ja, sjukt mycket! Jag fick i mig hela FEM tallrikar! Jag gillar M-BBQ och på detta stället var alla kryddorna och såserna riktigt bra. Jag experimenterade massor med alla möjliga kryddor till varje rätt. Jag lyckades knåpa ihop en koriader, mint och räk rätt som blev super god. Benjamin körde mer på den klassiska sweet and sour till sina rätter. Det var all you can eat för €15 och till maten betällde vi in en flaska merlot som var riktigt bra för €21. Super!
 
 
 
Idag ska vi flytta det sista pick och packet från huset (där vi har delat på ett rum) till den nya lägenheten. Det sista består av allt livsnödvändigt såsom tandbostar, handdukar, mat och datorer. Sen är vi set! Då bor vi i en liten tvåa tillsammans! 
 
Nu måste jag verkligen få i mig lite frukost. Annars dör jag typ.

Hey, I'm back!


Och det med stormsteg! För nu har jag bestämt mig (även om det from times to times kommer kräva blod, svett och tårar) att hålla igång den här bloggen. Jag har haft en tuff månad med många tuffa beslut och ensamma dagar. Men nu är jag i rullning igen. 
 
En uppdatering:
Ja, jag har bestämt mig för att skriva bloggen på svenska. För, vad trodde jag? Det är ju helt sjukt different att skriva på engelska än att prata på engelska. Det funkade liksom inte. Orden satte sig inte samman och det var svårt att få det att gå på engelska. Därför är jag tillbaka med ord på mitt underbara svenska språk. 
 
För dig som är ännu segare än mig så bor jag nu på Irland i Dublin. Jag gav upp det franska småstadslivet i Chamonix för att flytta till Dublin och gå i skolan. Universitetet rättare sagt. Dublin Business School ännu rättare sagt.
 
Benjamin, min charmiga brittiska pojkvän, har flyttat med mig. För fyra dagar sedan skrev vi på ett kontrakt för en liten tvåa i centrala Dublin. Vi flyttar dit idag och kärleken bara sprudlar runt omkring oss. Jag vet inte om vi någonsin har pussats så här mycket förut! Hoppas bara nu att han får ett jobb och kan stanna här med mig..
 
Så, skolan har börjat. På måndag börjar 'freshers week' och alla festerna. Men jag är inte nervös. Inte än i alla fall. För att ni ska förstå vad jag pluggar så kommer jag att börja lägga upp 'Class of the day' dagligen (med början på måndag) och berätta för er vad jag gör i skolan. Min favoritklass än så länge är 'IT essentials' där vi går igenom webdesign just nu men mer om det senare!
 
Dublin. Jävlar vilken tuff stad. Ni kommer att få läsa mycket om den. Jag älskar att vara tillbaka i en storstad men Dublin är inte vad jag trodde det skulle vara. Och jag har inte ens testat på utelivet än. 
 
Puss på alla där ute som vill följa med mig på ännu en resa och Hej på alla er som är nya. Tack!
 
 
 

Hey, Hey, little bird.


In for an adventure! What will IKEA in Dublin be like?! Meatballs and julmust here I come!!
 
Äventyrsdag! Hur kommer IKEA i Dublin att vara? Nu blir det köttbullar och julmust!!
 
 
 

Feeling at home yet?


I just unpacked my big book of bacon and the sun is shining here in Dublin.

Time for a stroll!!

 

Jag packade precis upp mina stora tjocka bok om bacon och solen skiner här i Dublin.
Dax för en prommis!!

 


Are we there yet? YES!!


And the trip there was alright..
och resan dit var okej...
 
It started off with me having to pack all my stuff. Like, everything I own. Again. I'm so sick and tired of that. This time I acctually managed to get it all down in my new big backpack. Its amazing that I got all of my belongings packed in it... but, I suppose that's because I'm becoming a pro at packing! Like this: Nailpolish in a sock.
 
Det började med att jag var tvungen att packa alla mina grejjer. Liksom allt jag äger. Igen. Jag har blivit så himla trött på det. Den här gången lyckades jag få ner allt i min nya stora ryggsäck. Helt sjukt att allt fick plats... men jag har ju blivit ett proffs på att packa! Som till exempel det här: Nagellack i strumpa. 
 
 
Next stop: Blackpool airport. Which is a dump!! The airport is superduper small and when you're there it feels like it's going to fall apart any second. On pics: The yellow chairs who are not so yellow anymore...
 
Nästa: Blackpool flygplats. Som är vidrig! Flygplatsen är skitliten och när du är där känns det som om taket ska falla ner vilken sekund som helst. På bilderna: gula stolar som inte är så gula längre...
 
 
The airplane! Super small and and cozy. I only had to be in the air for 40 min and I slept through all of them!
 
Flygplanet! Superlitet och mysigt. Jag sov mig igenom de 40 minuter som planet var i luften!
 
 
And I'm here! Watch out Dublin because here comes a girl who will rock your... streets?!
 
Framme! Akta dig Dublin för här kommer en brud som ska rocka dina... gator?! 
 
 
 
When arriving at the house, sweaty and tired, my room was dirty... not very fun. And I'm not talking about, 'Oh, you missed a spot' but 'Oh, you haven't cleaned what so ever!!!'. So, I took off to Dunnes Stores and got bed sheets and a towel. Then I went to Tesco and bought some cereal, milk and spray with chlorine. Got back to the room, had some cereal for dinner (just like my dad did when he moved away from home 30 years ago. But he bought kalaspuffar (sugar puffs) because he was not allowed that at home.) and then got the cleaning going. All of the papers went black when I cleaned the drawers and shelfs.. Yuk!
 
När jag sedan kom fram till huset, svettig och trött, så var mitt rum skitigt och äckligt... inte så kul precis. Jag menar inte heller 'åh, du missade en fläck' utan mer 'åh, du har inte städat alls!!'. Så, jag tog mig till Dunnes Stores och köpte lakan och en handduk. Sedan gick jag till Tesco och köpte flingor, mjölk och spray med klor i. Gick tillbaka till huset och rummet, åt lite flingor till middag (precis som min pappa gjorde när han flyttade hemifrån för 30 år sedan. Men han köpte kalaspuffar för det fick han inte äta hemma minnsann.) och satte igång att städa. Alla trasor blev svarta när jag tvättade ur lådor och hyllor.. Usch!
 
 
 
And then, It was nighty nighty. Today is a new day and I got nothing special to do... accept buying some toothpaste. I forgot that yesterday. Ihhk!
 
Och sen vart det nattinatt. Idag är en ny dag och jag har inga måsten på agendan... förutom att köpa tandkräm kanske. Jag glömde det igår. Ihhk!
 
 

So, whats up?


I'm trying to get myself together and write about what I've been up to.. but I can't seem to figure out what would be interesting for you. This blog is still a work in progress and I don't know what to share and not to share. 
 
I'll begin with I'VE GOT A HOME!! I went to Dublin for two days last week and came back to Blackpool with a new set of keys. I'm going to live with two dudes in a little house just outside of city centre. It's a pretty good deal and really close to my new school. I'll write more when I'm there.
 
Apart from that there is no news. All of you already know whats on. Tomorrow I'm going back to Dublin and then in a week, on the 16th, I start business school. Until then I promise I'll get my blog sorted. It doesn't feel the same to write you guys when I don't have the full design. 
 
Hang in there! Next week I'll be back on track! Now I'm off to play some golf. Live long and prosper! 
 
 

Coming soon..


 
So, I'm writing about my past week and I've been doing a lot of stuff!! Therefor it takes a while to write it down. Tune in tomorrow to get all the news! xo