Hemlängtan, ditlängtan?


Det där med hemlängtan, hur funkar det egentligen? Förr var det så enkelt. Var man inte hemma hos mamma och pappa så kunde man få hemlängtan. Man längtade till en plats där man hade sitt rum, sina föräldrar och sina kamrater. Men nu, vad är hemlängtan nu?

 

Igår åkte jag till IKEA med min supergoa granne Maria. Vi åt köttbullar, skrattade åt töntiga saker och spenderade €100 var. Väl hemma efter det så plockade jag upp allt jag köpt och inredde vår lilla lägenhet. Jag kände att €100 kanske var lite mycket.. men jag måste fan få det hemtrevligt. Jag kommer ju säkert att sitta inne mycket i vinter när det regnar och är kallt här i Dublin. Filtarna, ljusen och pepparkakorna kommer att behövas! Och är det inte mysigt här hemma, kanske jag inte trivs och får 'hemlängtan'. Men, hemlängtan vart?

 

Jag har inget barndomsrum att komma hem till. Inget hus där jag har växt upp. Inga grannar som jag känner. Jag har inte varit stammis i någon butik eller haft någon speciell mötesplats under typ ett träd med en bästis någonstans.

 

Hemlängtan.. man får nog modernisera det lite. Om jag inte skulle trivas här så skulle jag inte längta efter en plats, utan flera. Jag skulle längta efter att få dricka kaffe med far i hans lägenhet, spela kort med min moster och morbror vid deras köksbord, äta cashewnötter och dricka smoothies i ett kök med världens bästa kollega, sitta framför brasan i vinterhuset med au-pair familjen, gå längs med stranden i Malmö med alla mina systrar, spela tvspel med mina kusiner i deras mysiga källare, vara uppe hela natten och lösa världsproblem i Louiseköping, sitta i alperna och titta på bergstopparna med min pojkvän och att få laga mat, äta chips och dricka vin samtidigt med mina föräldrar i det lilla blåa huset. Allt det där och mycket mer är vad jag tänker på när jag känner hemlängtan.

 

Min moderna hemlängtan, eller ska vi kalla den ditlängtan? Kärlekslängtan? Längtan? Saknad.


Say Something
Mamman

Fina!! Vi längtar också, efter dig! Platsen är så oväsentlig, bara vi får vara tillsammans. :)

Svar: Absolut!!
BusinessBird

2013-10-28 @ 07:31:55
er far

Längt

Svar: An
BusinessBird

2013-10-28 @ 12:08:42
Poet in residence

To be longing,
to belong
oh, belonging
makes you strong!
Sing-a-long, pling-a-plong
ding-a-dong

Svar: Poeten har talat! ;-)
BusinessBird

2013-10-28 @ 12:17:20

Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail: (will not be published)

URL/Blogadress:

Comment:

Trackback