En såndär dålig dag..


Den där dagen då man har så himla svårt att ens komma upp ur sängen.. den dagen var idag. Även om jag låg kvar en timme för länge i sängen så lyckades jag komma iväg till skolan. Visserligen med blött hår men ändå.. Skoldagen gick supersakta. Jag ville bara hem och lägga mig under täcket igen. 
 
Veckan annars kommer nog blir bra. Det är många fester på schemat och inga prov.
 
Men idag.. idag saknar jag Benjamin. Jag har gråtit mycket och det är jobbigt. Varje gång jag gråter så känns det som om han är nära. Som om han skulle kunna kliva in i rummet när som helst. Jag vet ju att han är på andra sidan värsta havet men ändå känns det som om han är sekunder ifrån. Men bara när jag gråter. Det är kanske därför jag gråter. 
 
Tänk att jag har hittat någon som honom. Någon som förstår sig på mig och står ut med mig. Någon som älskar mig lika mycket som jag älskar honom. Helt sjukt fantastiskt. 
 
 
 
 
To the stars and back! <3
 

Dollface


Idag var jag ute och shoppade för att införskaffa saker till min Halloween-outfit.
Nu testar jag dem.. så, smakprov:
 
 
 

Plugg och en extra dag


Det är söndag, men inte vilken söndag som helst.. eller jo, det är det nog. För jag sitter hemma ensam och pluggar ekonomi. Jag missade ju TVÅ ekonomilektioner den här veckan så nu försöker jag ta igen det genom att gå igenom material på moodle, skriva av andras anteckingar och kolla på ekonomiklipp på youtube. Men, det är svårt det där med 'Elasticity'.
 
Glömde jag förresten kanske berätta att jag fick hela 90% på ekonomiprovet vi gjorde i måndags? För det fick jag!! Kan fan ha varit bäst i klassen.. alla andra jag snackat med fick runt 60%. Jag är jättenöjd och nu satsar jag på att få 100% på nästa test! Som äger rum på måndag om en vecka.. och jag har missat två lektioner.. så nu lägger jag in en högre växel! För det är så man säger va? Högre växel? Och imorgon, måndag, är det 'bank holiday' så ingen skola. Extra pluggdag, toppen!
 
Det hade känts så jävla bra med 100% rätt.
 
 

Hemlängtan, ditlängtan?


Det där med hemlängtan, hur funkar det egentligen? Förr var det så enkelt. Var man inte hemma hos mamma och pappa så kunde man få hemlängtan. Man längtade till en plats där man hade sitt rum, sina föräldrar och sina kamrater. Men nu, vad är hemlängtan nu?

 

Igår åkte jag till IKEA med min supergoa granne Maria. Vi åt köttbullar, skrattade åt töntiga saker och spenderade €100 var. Väl hemma efter det så plockade jag upp allt jag köpt och inredde vår lilla lägenhet. Jag kände att €100 kanske var lite mycket.. men jag måste fan få det hemtrevligt. Jag kommer ju säkert att sitta inne mycket i vinter när det regnar och är kallt här i Dublin. Filtarna, ljusen och pepparkakorna kommer att behövas! Och är det inte mysigt här hemma, kanske jag inte trivs och får 'hemlängtan'. Men, hemlängtan vart?

 

Jag har inget barndomsrum att komma hem till. Inget hus där jag har växt upp. Inga grannar som jag känner. Jag har inte varit stammis i någon butik eller haft någon speciell mötesplats under typ ett träd med en bästis någonstans.

 

Hemlängtan.. man får nog modernisera det lite. Om jag inte skulle trivas här så skulle jag inte längta efter en plats, utan flera. Jag skulle längta efter att få dricka kaffe med far i hans lägenhet, spela kort med min moster och morbror vid deras köksbord, äta cashewnötter och dricka smoothies i ett kök med världens bästa kollega, sitta framför brasan i vinterhuset med au-pair familjen, gå längs med stranden i Malmö med alla mina systrar, spela tvspel med mina kusiner i deras mysiga källare, vara uppe hela natten och lösa världsproblem i Louiseköping, sitta i alperna och titta på bergstopparna med min pojkvän och att få laga mat, äta chips och dricka vin samtidigt med mina föräldrar i det lilla blåa huset. Allt det där och mycket mer är vad jag tänker på när jag känner hemlängtan.

 

Min moderna hemlängtan, eller ska vi kalla den ditlängtan? Kärlekslängtan? Längtan? Saknad.


In the classroom


Jag tog precis en liten selfie i klassrummet. Det är väl tillåtet?
 
 
Första lektionen på torsdagar är Learn to Learn. Det är ju.. lätt? Fan, jag kan ju inte säga att allt är så himla enkelt hela tiden. Men lärarna börjar dela ut våra stora assignments nu. De där uppgifterna på 1800 ord som avgör 40% av slutbetyget. Jag behöver det nu. Mer att göra liksom. Motivation. Innan den försvinner.
 
Det där paketet jag väntade på igår anlände aldrig på förmiddagen. Därför fixade jag ihop så att budbäraren kunde ge det till hårsalongen i samma byggnad. Så, jag hämtade min hårddisk där igår eftermiddag, efter skolan, istället. ( Varför kunde jag inte komma på det liiiite tidigare? ) Senare på kvällen så kopplade jag in den och fixade en säkerhetskopia på mig dator. Yes! I'm set om datorn helt plötsligt skulle ge upp en dag. Plus att jag inte behöver ha alla serier och filmer sparade på datorns hårddisk. 
 

Middag för en, serverad!


Drog till matbutiken i närheten för att handla lite mat till kvällen..
gick väl sådär då jag kom hem med det här:
 
 

Väntar på paket.


För en vecka sedan så beställde jag en extern hårddisk på Amazon. Det paketet blev levererat igår men jag var inte hemma så de lämnade en lapp. På den stod det typ 'var hemma imorgon mellan 10-12 eller hämta ditt paket i Dublin 24'. Jag bor alltså mitt i stan i Dublin 2. Dublin 24 är liksom så långt ut man kan komma typ. Så, jag bestämde mig för att stanna hemma idag. Det suger att missa skola igen.. men jag vill verkligen ha den där hårddisken. 
 
 
 
 

Hejdå, snart hej igen.


Jag har svårt att skriva. .. Idag är jag ledsen. Jag borde inte vara ledsen men är det ändå. Jag lämnade av Benjamin på flygplatsen imorse. Han kommer att ha skitkul i Florida i tre veckor medans jag sitter själv och har tråkigt här hemma. eller, så är det ju inte riktigt.. för jag kommer väl ha en massa kul här. Men, ni vet alla hur det är när man ska säga hejdå. Det suger. Efteråt var jag helt nere och att vara i skolan sög. Nu är det kväll och jag äter flingor till middag. Igen. Jag saknar honom redan. 
 
 

Första provet.


Idag skrev jag mitt första prov på DBS. Eller.. egentligen inte.. för det var en 'dry run' dvs ett test som är för en själv. Resultatet har alltså ingen påverkan på mina betyg men jag får uppleva hur läraren skriver sina prov och också se om jag har förstått ämnet eller inte. Som skrivet innan så pluggade jag igår och då gjorde jag några provtest som läraren lagt ut på Moodle. På de fick jag 19/20. Så, jag har ju förstått hur det funkar, det där med Demand och Supply. Nu får vi hålla tummarna för att jag får minst 19/20 på det vi gjorde idag också! 
 
Economic Perspectives
Micro economics:
 
 

Tillbaka!!


Ojojoj. Vilken helg. Erkännande: Jag blev full i torsdags. Jag vaknade upp på fredag morgon, gick upp, drog ner rullgardinen och la mig sedan tillrätta i sängen igen. Jag sov till klockan ett.. då jag vanligtvis slutar skolan på fredagar. Jag skippade skolan. Skolkade. Usch. 
 
Jag var bakfull både fredag och lördag. På söndagen så pluggade jag och tog igen det jag missade på fredagen. Jag har ju legat före hela tiden och tänker fortfarande göra det. Något som är super med DBS är att efter en lektion så lägger läraren upp allt material och alla 'notes' som gjots på Moodle. Moodle är ett online verktyg där alla elever och lärare har sina egna logins och egna små hårddiskar. Har man då missat en lektion kan man bara kolla lärarens 'profil' och se materialet denne har använt. Det är dunderbra! Ofta lägger lärarna också upp material innan lektionerna. Med hjälp av Moodle så ligger jag alltså fortfarande före. Gött!
 
Bild från torsdagsnatten: 
 
 

Lätt som en plätt


HTML, Hyper Text Markup Language. Det är vad vi lär oss på IT lektionen idag. Vilket skämt. Jag lärde mig HTML innan jag lärde mig engelska. Det var nämligen så att på Lunarstorm.se så var det HTML som gällde när man gjorde sin egen profilsida. För att få bilder att blinka och text att glittra så var man tvungen att kunna HTML. Så lilla Josefin på 11 år satt hemma och lärde sig detta helt själv. Genom att testa mig fram och försöka om och om igen så lärde jag mig HTML utan att veta vad <body> eller <p> betydde. Det är ju funktioner och funkade det inte så hade jag gjort fel. Gör om gör rätt. 

Det känns riktigt löjligt att jag sitter här på en föreläsning om HTML.. Kan jag visa henne den här bloggen tror ni? Då kanske jag slipper gå på lektionerna? 
Paraplytrafik


Today it is pissin' it down! Verkligen. Jag har fått uppleva min första superregniga Dublinmorgon. Bakfull men glad och med paraplyet i högsta hugg tog jag mig igenom paraplytrafiken. 

Alla har ett paraply. Alla paraplyer slår i varandra och alla paraplyer flyger åt alla olika håll. En riktigt udda upplevelse. Paraplytrafiken. 


Jag bad Benjamin ta en bild på mig innan jag gav mig ut. Här står jag precis utanför mitt hem. Mitt i Dublin. Otroligt. 

Maths and drinking.


Just nu: Mattelektion.
Efteråt: Irländsk bar.
 
Jag har alltså börjat annamma den irländska kulturen och därmed dricker jag numera öl vid fyra tiden på eftermiddagen. Helt okej, eller hur? Vår klass har skaffat sig en egen fb-sida nu där vi enkelt kan skriva till allihop på en gång. Alldelles nyss så skrev en student att de ska gå till Karma efter skolan. Så nu hänkar alla på. Hoppas på en fet eftermiddag! Jag tänkte egentligen gå till Apple-store efter skolan och kolla på IPads.. men det blir väl imorgon kanske..
 
 

Usch vad pinsamt!


Hela klassen skrattade precis ÅT mig. SÅ himla pinsamt!
 
Varje gång vi börjar en ny klass så är det meningen att vi ska scanna våra studentkort vid ingången av klassrummet för att få vår 'attendence'. Detta scan-system har inte funkat än detta läsåret. Därför har lärarna skickat runt ett 'attendence sheet' som alla skriver under med namn och studentnummer. MEN, idag, så meddelade de att det funkade. Därför skulle jag ju då resa mig från stolen, gå fram genom klassrummet och scanna mitt kort. Dumma jag, bestämmer mig för att flyga upp ur stolen och skynda mig fram till ingången och på vägen dit då, studsa in i en skitstor snubbe så att jag far åt sidan. Alla ser mig. Eftersom att jag studsade upp ur stolen innan med värsta entusiasmen för att man kan scanna sina kort.. fan vad lame. Fan vad pinsamt.
 
 
Nu, såhär 5 min efter händelsen, så försöker jag tänka 'äsch, big deal'. Om jag nu fick den här stela, blyga klassen att skratta lite åt mig (som är lite av en pajas) så är väl det bara bra. Om någon pratar om det efteråt ska jag nog bara le och säga 'glad I could make you laugh'.
 
 

Frukost


Godmorgon till er alla! Så här ser mina frukostar ut. Vet ni vad det bästa med fukosten är? Att min älskade Benjamin fixar den varje morgon. Guldpussar till honom! 

 

Helggrej


Jag och Benjamin har bestämt oss för att försöka göra något i turistväg varje helg. Den här helgen hälsade vi på Oscar Wilde. Det såg ut såhär: 

 
 
 
 
 

Monday morning


Godmorgon Måndag. När alla andra drar fötterna efter sig för att komma till skolan så hoppar jag hela vägen dit. Underbart va? Tänk vilken fullträff jag gjorde med den här utbildningen!
  
 
 

Det är fredagkväll


Jag sitter hemma med en kaffekopp i handen och skriver på mig blogg. Sen laddar jag upp blogginlägget. För nu har jag INTERNET HEMMA!!!!! YÄÄÄÄÄHHHH!!
 
 
 
 

Vad gör jag då?


Skolan är ju så himla kul just nu att jag gör allting väldigt snabbt. Så fort vi får en uppgift att göra så ser jag till att få den färdig samma dag. Det är bäst så. Då har man också tid att reflektera och ändra innan den måste lämnas in. Men, idag på Learn to Learn så har läraren gett oss tid att göra vår assignment på lektionstid. Det är ju super för alla som har svårt att få läxor gjorda men för oss som redan är färdiga blir det dö-tid. Det suger.
 
 
Ps. Idag ska jag nog få internet installerat i lägenheten. ÄNTLIGEN! (kanske, om de där modemsnubbarna faktiskt dyker upp den här gången) Plus att det är torsdag och studentnatt på alla klubbar i stan. Yey! Ds.Coffee Club is on!


Asså, WOW! YES! Jag liksom skapar ett eget society på univeristetet, hur fett?! Och här är första försöket till en logga:
 
 
Och första facebook headern:
 
 
Nu är ju jag perfektionist när det kommer till sånt här och hatar att loggan är lite pixlig... men jag får helt enkelt skita i det. "Det är bara ett litet skolprojekt och inte hela världen om loggan är pixlig. Sådetså." måste jag säga till mig själv och sen gå vidare med nästa uppgift.
 
Jag trivs så himla bra på DBS. Tänk att jag för göra allt det där som jag tycker är så kul! Visst är ekonomin sådär lagom tråkig och IT (det kommer flera Class of the Day, jag lovar!) där vi lär oss hur man använder Word är alldelles för lätt. Men hey! Jag har kul varje dag! Och nu detta, hur bra?! Nu ska jag ta mig från biblioteket ( där jag spenderar massor av tid, vilket är otroligt! ) och fortsätta pluggandet hemma. Jag försöker att få allt pluggande gjort i bibblan men vissa saker behöver jag hjälp med. Som att skriva engelska. Då tar jag hjälp av min fina fina Benjamin. För även om jag vet vad jag vill skriva ner på pappret så tar det emot ibland just för att engelskan inte är mitt första språk. VIssa saker är bara så svåra att förklara på engelska. Så, då tar jag hjälp av britten där hemma.  SUPERKRAM!
 

Pondus is the shit!


Att ha Economic Perspectives som första lektion är ju rena döden. Man är liksom inte vaken och så sätter läraren igång sin Overhead och pratar om bilmarknaden. Kul. Jag försöker att se hur det här kommer hjälpa mig sen och hur jag kan använda det i arbetslivet men asså... det är riktigt svårt att hålla intresset uppe. Detta resulterar i att jag (med många andra) drar fram telefonen. Det blir lix Facebook istället för lektion. Superdumt men sant. Efter ett tag märker läraren detta. Så han slutar prata helt plötsligt, slår ihop händerna bakom ryggen och tar sig en liten promenad i rummet. Alla blir helt tysta och drar undan sina mobiler. Stämningen i rummet bli kylig och alla undrar vad som pågår. När läraren sen är tillbaka vid sin overhead så går han igång om bilmarknaden igen precis som förut. Ingen fattade någonting men nu sitter alla och tittar på overheadljuset igen.

Vilken jävla pondus asså! Alla blev vettskrämda! "Va ska han göra nu?!" Lix. Jag är helt fascinerad! Igen, vilken pondus! Han fick alla att svettas där de satt. Haha! 
Just my luck


Benjamin fixade en brittisk packed lunch till mig idag igen. Super! Förutom att jag lyckades tappa påsen med cheese curls och förlorade hela innehållet... typiskt.
Cc in the making!


Igår satt jag hela eftermiddagen på ett supermysigt café med en snubbe från min klass och utvecklade vårt society. Denna snubben heter Joe och han har fått den fina titeln 'co-founder'. Jag är alltså founder och president i Cc. Cc = DBS Coffee Club. 

Vi båda hade supermånga idéer och vi lyckades få ihop ett riktigt bra society. Ni kan alla gilla vår fb sida 'DBS Coffee Club' om ni vill! Snart ska vi nog ha loggan klar. Jag är superexcited!! Alla som jag snackar med verkar intresserade också! Så jag hoppas jag kan få ihop ett lagom stort society redan från början. 

Jag är på G!!


Jag har haft en undeeeerbaaar helg!! Den innehöll turistande, lite shoppande, pluggande och festande. Nu är det måndag morgon, jag är en halvtimme tidig till skolan och jag hoppade hela vägen hit! Jag är så lycklig!! Dublin känns redan som hemma och jag är så glad över alla människor som jag har omkring mig i livet. Så godmorgon och glad måndag på er alla! Idag är den första dagen i resten av ditt liv, vad ska du hitta på? 


Jag och Dublin Castle i min gråa nya hemstad. 


Class no.4: Maths and Statistics


En lång, smal och väldigt intressant man håller i dessa lektioner. Han är väldigt berest och allmänbildad och sätter alltid in matematiken i situationer man känner igen och förstår. Det är ju också precis därför vi lär oss matematiken nu. För att använda den senare i arbetslivet.

 

I kursen ingår:

Ja juste. Det har jag inte papper på. För här har vi en lärare som laddar upp allting på Moodle. Moodle är ett onlineverktyg för alla på DBS. Här har alla en egen profil och en egen liten hårddisk. Därför, om jag nu vill se matematiklärarens schema för hela terminen så måste jag gå in där. (och det orkar vi inte nu, eller hur?) För han är modern. Han laddar upp allting. Till och med matteboken. Men den skrev jag ut. Så nu har jag en rosa pärm med 47 dubbelsidiga A4 med matteproblem på. KUL!

 

Matematik har alltid varit enkelt för mig och det här blir nog inte någon stor utmaning. Jag satsar ju absolut på att få ett stort fett A i hela kursen så det kommer väl krävas lite extra arbete gentemot det han laddar upp på Moodle. Men det ska nog gå. För matte är kul. Det lärde min släkting Palle mig när jag var liten. Så jag är mer än redo för den här kursen!

 

 

Sugen?


Det där med att röka..? Vad är grejen? Här har vi lite Dublin streetart. Alla röker. Helt enkelt. 
Class no.3: Business context and Organisation


LOVE! Läraren är en 40 årig stilig man i skjorta som föreläser om hur företag fungerar. Än så länge har det varit väldigt basic och riktigt kul! Jag har ju jobbat inom lite olika företag och nu får jag äntligen veta hur dem fungerar. YES! Det var därför jag kom hit! Teach meeee mooore!

 

Målen med kursen: (som jag skriver på engelska för jag vet inte vad alla orden betyder än)

  1. To develop learner knowledge of a range of general business concepts.

  2. To build learners knowledge of the concerns and contribution of each of the principal function areas of business.

  3. To acquaint learners with the impact of business of the external and the internal environment in which modern business operate.

  4. To make learners familiar of concepts of enterprise and entrepreneurship.

  5. To develop a broad foundation level knowledge of the roles and application of accounting and finance in business entities.

  6. To allow learners sample practice of select skills within functions.

 

Gjorde det er lite smartare kanske? Jag vet inte riktigt vad allt betyder men det låter riktigt bra! Haha! Det är den här kunskapen jag vill ha. Det är den här kunskapen jag har saknat. Det är den här kursen som kommer göra att folk lyssnar på mig när jag tar upp idéer och vill utveckla deras företag. Förut så har mina chefer bara klappat mig på huvudet och sagt 'du är väl smart du' typ. Det kommer att förändras och jag kommer att bli farlig på arbetsmarknaden. För jag kommer att äga den!


Just nu vill jag sova.


Igår stannade jag tre timmar i biblioteket efter skolan och idag var jag försenad till den första lektionen.. Economic Perspectives.. Kul. Såhär ser min bänk ut under lektionerna: Bha så ni vet. 

Pustar ut. Slut.


Mycket hjärna och lite rörelse varje dag gör att jag blir helt slut.
Nu blir det dusch och godnatt. PUSS!
 
 
 

Class no.2: Economics Perspectives


Dermot är en 45-50 år gammal man med en overhead som lyser upp whiteboarden längst fram i det stora klassrummet. Han har en svart, en röd och en blå overhead penna som material och en väldigt entonig röst. Han skriver och ritar på sitt overheadpapper som aldrig tar slut. På riktigt. Han har overheadpapper på rulle. Alla vi elever antecknar och våra huvuden nickar under hela lektionen. Upp med huvudet, se vad han skrivit, ner med huvudet, skriva vad han skrivit, upp med huvudet, se vad han skrivit o.s.v. Det finns inga papper som berättar för oss vad kursen kommer att innehålla och vi har aldrig någon aning om när han ska komma till poängen av vad han pratar om. Vi antecknar och lyssnar och när det kommer till tentorna senare får vi hoppas på att anteckningarna är bra nog. Att se honom där framme i overheadljuset är knäppt. Det är liksom som att åka tillbaka i tiden. Vart tog den moderna tekniken vägen liksom?

 

Jag vet inte om jag gillar ekonomilektionerna än.. Dermot är speciell och ämnet har jag aldrig haft förut. Så just nu går det inte riktigt ihop för mig. Han pratar om efterfrågan och behov och hur efterfrågan förändras då något i världen förändras. Som skrivet, man vet inte när han ska komma till poängen och än så länge har jag inte riktigt sett någon poäng i det han sagt. Vi håller tummarna än så länge.  

 

 

Lunch!


Idag blev det 'packed lunch'. Värsta brittiska skollunchen med smörgås, chips och läsk. Det var t.o.m gjord av en britt! För nu ska vi nämligen spara pengar och då måste jag ta med mig lunch till skolan. Så Benjamin fixade detta till mig imorse:
 
 
Det var väl ok som lunch men inte favoriten direkt... Får ta och vänja mig. 
 
Under lunchen var det värsta håll-i-gånget här på DBS. Nu är det nämligen tid för att skriva in sig på de olika klubbarna på skolan. Så hela lunchrummet var packat med folk och fullt men montrar för de olika föreningarna. Jag joinade DBS Radio och DBS volleyboll. Men båda dem skrev jag in mig på bara för att välja något. Egentligen låter inget av de speciellt kul.. Alla klubbarna var nämligen för någon slags sport och jag är inte så sportig... Så vet ni vad jag gjorde då? Jo, jag marscherade till kontoret där 'Head of Societys' satt och hade en liten diskussion med honom. Min åsikt är nämligen att det saknas ett society som tillåter en att bara hänga. Måste man kunna någon sport eller va sjukt intresserad av drama för att skaffa nya vänner? Ne, tror inte det! För nästa vecka ska nämligen Caroline Josefin få skapa FIKA! Ett society för oss som vill träffas över en kaffe och diskutera vart nästa stora rea är eller nästa stora fest kommer hända. Hur fett?! Tre tjejer i min klass som jag berättade idéen för vill redan joina. Mitt huvud exploderar redan av idéer till min nya lilla grupp och den existerar inte ens. Hoppas att det blir en hit bland studenterna!