God Jul


 

Sweden makes me calm.


Igår, efter en stressig förmiddag med både buss och taxiresa till flygplatsen, så tog jag flyget till mitt fina Sverige. Min underbara familj hade fixat med sushi och chips och godis och jag kände mig superhemma direkt i det varma Svedala huset. Idag, efter att äntligen kunnat sova ordentligt efter alla tentor, så har jag strosat runt i Köpenhamn med min far. Just nu sitter vi och dricker vin hemma hos min syster. Sverige. Fina fina. Stressen jag har haft i kroppen hela veckan bara rinner av mig nu och jag känner mig som mig själv igen. Skål!
 
 
 
Pappa Jerker. Skål igen!

En jobbintervju senare..


Imorse var det skitsvårt att faktiskt ta sig ur sängen. Hela lägenheten är så kall och jag har ingen energi i kroppen Men, upp och ut tog jag mig för jag hade en jobbintervju inbokad. Jag har ju inte direkt planerat att skaffa något jobb under terminen eftersom jag vill fokusera helt på studierna men när jag såg jobb-beskrivningen för det här jobbet så var jag i princip tvungen att söka. 
 
Det är nämligen en ny juicebarkedja som ska öppna upp här i Dublin. Conceptet är nyttigt, fräscht och snabbt. Lokalerna ska gå i ljusa färger och alla produkter görs på beställning. Hej TJENA! Det här är ju precis vad jag har hållit på med förut och DESSUTOM jobbar med i mitt businessplan-projekt i skolan. Så, jag var ju bara tvungen att söka. 
 
Det kändes som att intervjun gick jättebra och i slutet så hade jag i princip fått jobbet som både employee och part-time manager. Men, hon kunde ju såklart inte ge klara besked redan. Vi får se vad som händer. Den första baren öppnar i slutet av Januari och det verkar som om de ska använda exakt samma maskiner som vi använde då jag jobbade på juicebaren i Stockholm. I got this in the bag! Är det så man säger.. ? Haha. Det ska bli jätteintressant att se samma verksamhet under en annan typ av management! Can't wait!
 
Nu ska jag plugga. Sista tentan. Marketing. Hej och Hopp! 
 
 

Klart slut snart.


Six down, one more to go. Jag är helt slut i huvudet och har inte sovit något bra. Jag har någon slags stress i kroppen som gör att jag inte alls kan slappna av. Men, som skrivet, nu har jag 'bara' en tenta kvar. Klart slut snart. Trött tjej. 
 
 Just nu räknas det matte


Väldigt sakta men säkert jobbar hjärnan på och idag är det Matematik som gäller. Jag fick mitt resultat från ekonomiprovet tidigare.. 84% rätt. Så, jag försämrade mig med 1%. Först blev jag helt sjukt missnöjd, men efter några upplyftande ord från några bästa vänner så mår jag nu bättre. Det är ju fortfarande ett A liksom. Alltså, bästa betyg. Men, jag är inte bäst i klassen och det stör mig lite. 
 
Så, Nu släpper vi ekonomin för en månad eller så. Matematik Exam imorgon. KUL!
 
 
 
 
Trött Tjej. 

Are the odds with me?


Ne, nu ska jag faktiskt fortsätta plugga. Bort med fejjan och alla filmer. Vi ses om en vecka!
Be Brave!
 
 
 
 
 

Jag är inte borta, jag är nergrävd.


Under veckan som varit har jag haft 3 exams (HTML, Excel och Ekonomi). Under nästa vecka har jag 4 exams (Matte, Business, IT, Marketing) som väntar. Det är liksom nu det gäller. Det är nu jag riktigt känner att jag går på universitetet. Och jag ska fan visa dem vart skåpet ska stå. Jag är inte borta, jag är nergrävd. Nergrävd i böcker och anteckningar. Men jag mår super! Om mindre än en vecka så åker jag till Sverige och får krama om mina föräldrar igen, kärleks-störa mina syskon och leka med mina kusiner. Så, jag är redo. Motivationen är på topp och jag tror tentorna är "mer rädda för mig än vad jag är för dom". Ha!
 
 
 

Saving energy


Jo, jag funderar ju mycket på hur man ska spara in på energi och elräkning.. Så idag åkte brysselkålen ner i samma gryta som riset. Det är väl funkis tänker jag. På den här bilden ser det i och för sig mer ut som om jag kokar någon hjärna av något slag... 
Jag glömde ju skriva om den där kvällen då vi var utklädda till pingviner och drack shots när vi kollade på irländska barnprogram


 
   
 
 

Sweden I am ready!!!


Den 20e - 27e befinner jag mig i södra Sverige. Det ska bli fetmakul och framför allt sjukt mysigt. Idag har jag en skolfri dag dvs en dag då jag inte ens tillåter mig själv att plugga. Man behöver ju liksom vila hjärnan... så då går hjärnan igång på annat. Jag har inte bara möblerat om och städat hela lägenheten idag utan också lyckats skribbla ner en hel lista med saker jag vill göra/köpa/äta i Sverige.
 
Här är vad jag vill hinna med att göra:
- Köpa en osthyvel
- Gå till optikern och skaffa nya brillz
- Ta och skriva ut en bild på mina syskon + småkusiner
- Gå igenom mina lådor på vinden ännu en gång och ta med saker hem till Dublin
- Kolla på/Köpa ett par vita converse i läder
- Kolla på/Köpa ett par svarta boots
- Gå till frisören och blondera håret. (Ja, jag ska täcka över min fula blondgula utväxt och bli helt PLATINA typ)
- Köpa luftmadrasser
- Gå till tandläkaren och knipsa av den där metallstången som sitter helt löst i underkäken och river min tunga varje dag. Jag har inte råd att laga den och vill inte ha den kvar. Man kanske kan knipsa av den själv med en metallknipsgrej? eller.. aja.. whatever
 
Saker jag vill köpa och ta med hem till Dublin:
- Esterellachips
- Marabouchoklad
- Skumtomtar
- Gifflar
- Kanelbullar i tub (om det finns)
- Aromatkrydda
- Grllkrydda
- Räkost
- 100 tamponger
- Nässpray
- Alvedon
 
Vad jag vill hinna med att äta:
- Mammas hemmagjorda lussebullar
- Bacon
- Sushi
- Hämtpizza (Asså, här i Dublin kostar en hämtpizza typ €10 - €12 !!!! Så det är för dyrt att unna sig)
- Grön och Röd på Tamnack Thai
- Hel grillad kyckling (Här i Dublin så täcks ALLT med bredcrums/frityrdeg)
- Räkor! (Alla räkor här är fulla med bajsstränger)
- Kräftstjärtar i lake
- Mums Mums
- Rostbiff
- Risgrynsgröt
 
Nu KAN det vara så att jag har GLÖMT någonting... eller? 
 
Bild från besöket i Sverige för ett år sedan. Oj vad mycket som har hänt sedan dess..
 

The art of Bacon.


Vi har lite assignments som ska in idag. En av dessa har vi fått endast för att vi ska lära oss att referera rätt i text. "Skriv om vad du vill på 200 ord och använd dig av minst 3 referencer". Jag valde att skriva om något jag älskar. 
 
"When you hear the bacon sizzle in the pan, you know that art is taking place. This art started in China 1500 B.C. The chinese people where the first ones to salt and preserve pork belly. For this, we salute them. For today I believe bacon is close at heart for all meat lovers in the world. We share this love with both Aesop, the fabulist in greece in 550 B.C., and the very first Queen Elizabeth of England who called it 'Bakoun'. We, the European people, where also the ones who brought the method of making bacon over to America, which I believe they are very grateful for. (Villas, 2007, p.2.)
 
Today, you can find bacon all over europe and whether it is healthy or not is a big discussion. Now the experts have even found that it might not only be harmful for your waste line but also for a mans sperm. (Rheana Murray, 2013) I believe this will be a hard decision for most men. To choose between the love of food or the love of your family is always hard.
 
Because it is love. “Bacon is the vegetable of the Gods (…) we recognize that the love for bacon runs deep in all of us” (About Republic of Bacon, no date) Bacon is art, art close to the heart. "
 
Och så var min lilla paragraf klar. ( och ja, i själva uppgiften gjorde jag en referenslista i slutet ) Jag tackar min storasyster för den fantastiska baconbok jag har här hemma. Jag tyckte att uppgiften var skit men jag fick den gjord iallafall. Nu ska jag gå och steka bacon. KRAM!
 
 

Give me more!


En liten uppdatering: jag håller på med exakt samma sak nu som igårkväll. Fett kul liv.. Plugga is the shit.. Kaffe är min föda.. Mitt huvud exploderar snart. Ekonomi ❤
Bring it on, I'll fight you!
Fick till det!


100% rätt, yes! Now, give me a real challenge??
Parka mig hit, parka mig dit.


Nu tar jag min nya fina jacka på en första promenix. Bibblan, här kommer vi!!Skärp er?


Var ute på stan. Hittade denna tröja. Förstår inte VEM som någonsin skulle sätta på sig den?? För att inte tala om att ens KÖPA den. Och vänder man på steken, så varför görs det inga sådana här tröjor med nakna män på för kvinnor? Ne, jag förstår ingenting. "Vart är den här världen på väg?"
River Iland, jag kommer härmed aldrig att shoppa hos er igen. Ni har nu visat mig vart era värderingar ligger och det tackar jag för. 
Godkväll. 
 
 
Asså, på riktigt? 
 

Anniversary


One whole year of love and understanding with Benjamin was celebrated in Las Tapas de Lola. Lovely Night! 

 
 
 
 
 
 

Julpynt


Nu har vi julpyntat vår lilla lägenhet. Det blev lite modern hipster av det hela.. MYSIGT!!