Balkongmorgon


Sitter här på balkongen, dricker mitt morgonkaffe och förundras över det maffiga Mont Blanc massivet. De här bergen måste ha sett mycket. De har ju alltid stått här och tittat ner på oss, vi som har levat vid deras tår. Från liksom de första insekterna till neanderthalarna till lilla mig på min balkong. De har stått där genom åskväder och krig och sol och sett hur civilisationen har byggts upp. Hur coolt? 
 
Undra hur de tänkte (om nu dessa berg kan tänka) när vi tog oss upp dit för första gången. Till spetsen av Mont Blanc. Eller.. Mont Blanc har ju liksom inte riktigt någon spets.. men när Jacque Balmat stod där uppe första gången och tryckte ner en flagga i huvudet på henne för ja, Mont Blanc är nog en hon. Jag får liksom en känsla av hur hon är drottningen över alperna liksom en drottning i en myrstack. De andra bergen kan liksom inte komma i närheten av att vara lika maffiga och snygga som henne. Så ja, undra hur hon tänkte när hon fick den där flaggan i huvudet och när hon sen såg Aguille du Midi byggas. Den där liften som liksom är längst och coolast i världen typ. Undra vad hon tänkte när jag och morsan stod där och kollade upp på henne. Så nära. Och mamma som var helt panikslagen. Hon måste ha skrattat. Iaf åt morsan. Utöver det gråter hon kanske. Gråter för att vi har kommit henne så nära inpå och för att folk är där och trampar runt Jacque Balmats flagga varje dag. Hon ska iallafall vara glad för att hon fortfarande får natten för sig själv. Man vet ju inte hur lång tid det kommer ta för oss att bygga en lift dit också eller rent utav ett hus. Ett maffigt hotell kanske. Planerna är säkert redan igång någonstans här nere i dalen. En entreprenörs dröm. Ett hotell på Mont Blanc. Det kan ju inte misslyckas. Inte en chans. 
 
Vad som än händer så kommer hon alltid att stå kvar ändå. Hon kommer vara den som tittar på när människan förstör.  Jag önskar att hon faktiskt kunde tala. Hur fett?!

Say Something

Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail: (will not be published)

URL/Blogadress:

Comment:

Trackback