Käre Far


 
 
 
Mina tankar går till dig när jag går ut med soporna. Du och din källsortering och återanvändning.. Här i Chamonix källsorterar alla eftersom att det är så himla lätt. Vid VARJE sopstation finns det tre kärl, ett för plast å kartong å papper, ett för hushållsopor och ett för glas. Det finns också alltid en holk för batterier och lampor. Det som gör det så himla lätt för alla att sopsortera är också att det finns en sånhär 'hållplats' för sopor vid varje kvarter. Man hittar de överallt! Dessutom har jag aldrig stött på en enda tunna som är full men det kan också vara för att de går typ 3m ner i marken. I Sverige är hålen på containrarna små för att man inte ska kunna hoppa in och hänga där, i Frankrike är hålen gigantiska så att man bara kan hälla ner alla vinflaskorna. Det skulle nog kunna hoppa i två Josefin samtidigt i de här hålen och sen skulle man inte ha nån jävla chans att komma upp. Men det har väl aldrig hänt att någon hoppat ner där förvisso...


Det är ju ganska känt vid det här laget att jag inte har varit någon skogsmulle precis. Men när jag går ner till Gailland (bergshällen där typ alla klättrar) så finns det två vägar. Antingen går man ut från huset och till vänster sedan runt området på en asfalterad väg och ner till rälsen. Eller så går man ut från huset och till höger, nerför en riktigt tajt stig där man alltid råkar på ett djur eller två och sedan ner till rälsen. När jag står inför det här valet så brukar jag tänka "BE BRAVE och visa att du kan förfaan!" och så tar jag stora steg ut till höger. När jag sedan går på stigen så håller jag upp armarna framför ansiktet, in case att man skulle gå in i ett spindelnät, trippar fram snabbt som fan och känner mig inte ett dugg brave. Men efteråt så tittar jag tillbaka och får den här synen som är på bilden och tänker "Du skulle sett mig nu Farsan!"
 
 
Mina promenader brukar bli långa och jag försöker gå runt på vägar som jag inte varit på innan. När jag promenerar så brukar jag tänka på folk jag tycker om och ofta på min pappa. Att gå en promenad med min pappa kan också räknas som en geografi-samhälls-naturvetenskaps-lektion. Han pekar och viftar och pratar och viskar om alla möjliga saker. "Naturen är så himla häftig!" "Det här är en såndär grej som kom till sverige då på den tiden." "Om man kollar riktigt noga kan man se vilket djur som bott här." och den klassiska "Naturen är mer rädd för dig än vad du är för den!" Ahh jo.. En promenad med dig.. en iaf.. skulle jag nog vilja gå. 
 
 
Den här utsikten får mig ju att tänka på dig. No more comments.
 
 
När jag tjänar en massa pengar, eller iaf sådär lagom mycket pengar att man kan spendera lite på farsan utan att det märks i ekonomin, då kommer jag köpa det här huset. Jag ska köra en Zlatan å bara plinga på och köpa det till dig. Huset är litet, gammaldags och superfint ompysslat. Det finns massvis med berg och skog runtomkring men det är också supernära till stan (och alltid nära till en sophållplats!). Det är beläget precis intill tågstationen Les Pelerins där det bara passerar ett tåg typ 6 ggr om dan. Precis på andra sidan järnvägen, mellan järnvägen och den isblåa floden, ligger det lite kolonilotter där folk brukar sitta, dricka sitt kaffe och läsa en bok. Du hade trivts som fisken i vattnet. Du skulle sitta där med en bok i trädgården och titta upp på tåget när det passerar förbi eller ner i floden när det kommer en flotte full med turister. Du skulle cykla runt i stan, äta baguetter å ost å dricka vin och vandra i bergen. På vintern skulle du hänga inomhus med en brasa och bygga på den där modelljärnvägen som går runt hela huset. (En såndär som går längs med hela väggen som du pratat om.) Visst längtar du redan hit?
 
 
Visst är jag lite full på den här bilden men jag tycker vi båda ändå är väldigt snygga.
Puss och kärlek till dig. 
 

Say Something
Jerker

Ahhh men...åhhh.. snyft. Nu trillar en tår. Superkram, det var det finaste jag läst någonsin tror jag. Det gör nästan ont i hjärtat. Nu längtar jag efter den där bråkiga Josefin, hon som är stor och liten på samma gång. Vi ses snart :oD

2012-09-30 @ 20:59:56
Jerker

PS. Visst är vi snygga!

Svar: Fetmasnygga! <3 Och ja, vi ses snart min bråkiga pappa som också är stor och liten på samma gång.
Caroline Josefin

2012-09-30 @ 21:01:00
Mamman

Gullunge där!! :)

2012-10-02 @ 07:25:42

Comment here:

Name:
Remember me?

E-mail: (will not be published)

URL/Blogadress:

Comment:

Trackback